Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

söndag 29 december 2002

Idag Kenya. Och imorgon?

Vi behöver inte ”tolka” terror – vi behöver krossa den.


Efter attackerna mot ett flygplan samt semesterfirare på ett hotell i Kenya (021229), är facit 15 döda (2 barn) och 60 skadade. De 270 i flygplanet undkom mirakulöst. Ytterligare 6 människor som väntade på att rösta i partival i norra Israel dödades där de stod utanför vallokalen.


Vad har dessa människor gemensamt? Jo, de är judar. Legitima mål – varhelst de finns – för extrema islamistiska fanatikers hat. I april var målet en judisk synagoga i Tunisien. 19 döda.
Inga politiska mål – bara rått antisemitiskt hat.


Men ändå matas vi av ”analyser” där vi uppmanas att skylla på den stagnerade politiska processen mellan Israel och Palestinska Myndigheten. Just samma myndighet som länge matat sin befolkning med hatpropaganda mot allt judiskt och Israeliskt, där människor som dödar och lemlästar civila Israeler koras som hjältar.


Normala människor har svårt att tro att ”hjältar” medvetet kan skolas i dödandet av spädbarn – och sedan firas av sina ledare. Men vi ser det – dagligen.


Vi behöver inte spilla mer tid på att ”tolka” terrorism i Mellanöstern, eller dess uppkomst. Upphovet lyder ”antisemitism”. Precis som det står på svarta tavlan hos terrormisstänkte Abubakar Bashir vid Balimassakern: ”Ner med Judenheten.”


Terrorism drivs inte av hopplösa stackare utan något att förlora. Den drivs av cyniska, välutbildade, fanatiska psykologiexperter som indoktrinerar sina svagare bröder i en ond ideologi. Det är detta som är terrorns uppkomst och dagliga föda.


För två år sedan var man snubblande nära en bestående och genuin fred undertecknad Barak och Arafat. Men de fanatiker som styr Arafat saboterade den – för hur skulle de annars kunna fortsätta sin hatkampanj?


Oavsett vem som sköt iväg missilerna på torsdagen eller tryckte på utlösaren i hotellet, är drivkraften signerad rått antisemitiskt våld.


Ska vi fortsätta ”tolka” terrorn?

Etiketter: , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer