Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

söndag 26 oktober 2003

Systematiserat hat mot judar är antisemitism. Den som stödjer antisemitism är rasist.

Jan Samuelsson, doktor i religionshistoria, skriver att muslimers judehat ”är både förståeligt, rimligt och befogat”.

Samuelsson ställer arabisk nationalism mot judisk religion. Det klassiska antisemitiska tillvägagångssättet.


Judarnas religion och judarna som folk varhelst de finns i världen skuldbeläggs för något som rasisten ogillar i en helt annan del av världen.

Ett intressant perspektiv. Det skulle betyda att den globalt avskydde Robert Mugabe – som ju är svart – bör kunna användas som förevändning för hat mot världens svarta, i Stockholm såväl som i Berlin och Paris.

Det skulle betyda att den hårdföra kinesiska framfarten mot oliktänkande kan citeras som godtagbart skäl att hata kineser födda och uppvuxna i London, Köpenhamn och Madrid.

Då det finns flera miljoner människor runt om i världen som fullständigt avskyr Yasser Arafat och Hamas på grund av deras slakt mot judiska civila, skulle det vara skäl nog att uppmuntra till hat mot muslimer och araber världen över.

Tack och lov delar inte det svensk-judiska samhället denna syn. Svenska judar som betraktar Yasser Arafat som en kallblodig mördare har förnuft nog att helt separera sina känslor av fullständig avsky mot honom, från sina känslor för andra svenskar – vare sig de kom till Sverige förra året från Mellanöstern eller för ett sekel sedan från Skottland.

Samuelsson skriver att ”hatet mot judar är i huvudsak en modern företeelse framsprungen ur de övergrepp som staten Israel begår mot araber i Mellanöstern.” Tyvärr fullkomligt fel. Beviset ligger inte minst i den traditionellt muslimsk-arabiska oviljan att acceptera judarnas existens överhuvudtaget – innan staten Israel ens utropades 1948. Ingen ockuperade då någonting. Israel gick med på samtliga landdelningsförslag som lades fram. Ändå attackerade fem arabiska arméer Israel samtidigt som statens självständighet utropades. Menar Samuelsson att Israel begick ’övergrepp’ mot dessa fem anfallande arabiska nationer genom sin blotta existens?

Samuelsson anser det ”rimligt och befogat” att världens muslimer hatar judarna som uttryck för sitt stöd för palestinierna. Samtidigt nekar han världens judar rätten att stödja Israel. En regel för judarna, en annan för överhögheten. Låter tongångarna bekanta? Och ändå skriver Samuelsson att dessa tongångar inte har ”sitt ursprung i några grumliga rasbiologiska teorier från 1800-talets Europa”. Vilka rasbiologiska teorier är det då som Samuelsson åberopar när han selekterar judarna för särbehandling?

Samuelsson är rasist och antisemit. Han kräver den judiska religionens underkastelse till förmån för en arabisk nationell känsla. Han skriver att ”de judiska (inte israeliska) ockupanterna (måste dra) sig tillbaka från arabisk (inte muslimsk) mark. Innan det hänt kan ingen förvänta sig eller kräva att arabers hat mot judar upphör.” Han vill att judarnas religion ska bekosta arabernas nationalism. Samuelsson bör inte skylta med en titel som ’doktor i religionshistoria’ när han inte ens förmår skilja en religion från en nationell rörelse.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer