Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

fredag 30 januari 2009

Det borde vara olagligt att vara så dum

Hamas är inte bara dumma, de är korkade också.

Och stolta över det.


Vi tackar gud när vi ser att våra hus är sönderbombade och våra offentliga institutioner är förstörda, vårt folk säger ändå 'ja' till motståndet och 'ja' till martyrdöden i guds namn”, sade en av Hamas ledare, Khalil al-Hayeh i Gaza.

Vi säger stolt att Gaza segrade i kriget, motståndet har segrat i kriget, Hamas har segrat i kriget”, fortsatte han.

Segerns sötma måste ha spätts ut med något starkt alkoholhaltigt – hur annars kan man förklara al-Hayehs blindhet, cynism och fullständig brist på empati för sitt eget folk?

Hamas åttaåriga raketkrig mot civila judar i södra Israel har till slut fått israelerna att svara kraftfullt för att få ett stopp på raketanfallen. Enligt palestinierna själva ligger stora delar av Gaza i ruiner – och Hamasledaren anser det vara en seger?

Vilken seger ser al-Hayeh, som normala, civiliserade människor i Gaza City respektive Sderot inte ser?

Hamas, som under åtta år oinskränkt skjutit 10 000 missiler mot civila i södra Israel, har nu på ett nesligt sätt varit tvungna att helt upphöra med brottet. Detta är en seger?

Hamas, som hoppades kunna ena hela den arabiska och den muslimska världen bakom sig fick uppleva att alla vände dem ryggen: Egypten, Saudiarabien, Jordanien – ja till och med den iranska knähunden Hizbollahs Nasrallah som sitter i sin underjordiska bunker någonstans i Beirut, omgiven av tusentals kvinnor och barn som mänskliga sköldar.

Visserligen sade Nasrallah något om att han skulle komma till Hamas undsättning (det var svårt att höra honom riktigt klart där han mumlade från bakom skyddet av kvinnokjolar) men även en gammal hund har ett minne och Nasrallah minns att förra gången han utropade ”seger” låg halva Libanon i ruiner.

Precis som i fallet Gaza nu. Det är svårt att inte skada civil infrastruktur när hela den civila infrastrukturen kapas av Hamas som del i terrororganisationens krigsföring.

Synd bara att de aldrig ens funderar på att ställa sig den enkla frågan: vill de palestinska civila verkligen fortsätta användas av Hamas på detta sätt?

För hittills är opinionen helt samstämmig bland de få civila som vågar säga sin mening – och som överlever tillräckligt länge för att berätta om det efteråt.

Gazas BNP per invånare medan Hamas styr i Gaza: 1 100 dollar
Israels BNP per invånare medan Hamas styr i Gaza: 26 600 dollar

Gazas civila vill inte ha några fler ”segrar” enligt Hamas mönster.

Hellre lider de samma svidande ”förlust” som det judiska grannlandet gör.

Alla tycks vara överens om det. Förutom Hamas.

Det borde verkligen vara olagligt att vara så dum.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer