Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

söndag 25 januari 2009

Ett förlorat Sverige

En manifestation i Malmö till stöd för Israel urartade när våldsamma motdemonstranter gick till anfall.

Inget nytt med andra ord.

Det som var nytt var att den illegala motdemonstrationen av polisen tilläts komma tillräckligt nära för att klippa av strömförsörjningen till högtalaranläggningen, kasta raketer, stenar och flaskor, och till slut tvinga manifestationen att avbrytas.

I Malmö, Sverige, år 2009, fick judar springa för livet via bakgator medan en av allt att döma otillräckligt förberedd och/eller ointresserad polisstyrka tillät de våldsamma motdemonstranterna att inta judarnas mötesplats.

Några av manifestationens deltagare var överlevande från Förintelsen. Man kan inte ens börja ana vilka bilder som flög genom deras medvetande medan de sprang för livet undan pöbelns skrik och våld, med polishundarnas skall ekande mellan husen och ropet på ”död åt israelerna” ringande i deras öron.

Detta är bilden av Sverige år 2009. Ett Sverige där pöbeln styr och där ordningsmakten kommer tillkorta.

Ansvariga för detta förkrossande nederlag för demokrati är inte polisen, även om man kan ifrågasätta deras beredskap; de ansvariga är den onyanserade pressen som i åratal medvetet drivit en både antiisraelisk och ibland till gränsen på antisemitisk kampanj via tidningar och i radio och TV.

Den antidemokratiska parallellmakten har visat sin styrka. Återstår nu att se om den folkvalda makten i Rosenbad visar sin styrka och åter sätter Sverige på demokratins kurs.

Eller om landet ska fortsätta att förfalla i ett mönster som bär skrämmande liknelser till det som skedde för 70 år sedan.

Om två dagar markerar Sverige Förintelsens dag, då Europas sex miljoners mördade judars minne hedras. Må inte denna dag också kapas av pöbeln. Allt medan uniformsklädda poliser skyddar de våldsamma motdemonstranternas ”grundlagsrättigheter” – för så hette faktiskt polisens motivering när judarna motades bort och pöbeln intog deras plats.

Det ekar något fruktansvärt från tiden för 70 år sedan.

Etiketter: , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer