Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

fredag 30 januari 2009

Hamas ofrivilliga ”martyrer”

Hamas till sina väljare i Gazaremsan: ställ upp – eller skjuts ner.

Krigsröken börjar nu lägga sig i södra Israel och Gazaremsan efter Irans senaste försök att utplåna den judiska staten via lydmilisen Hamas i söder – förra gången var 2006 via lydmilisen Hizbullah i norr.

Ur krigsdimman börjar allt fler kritiska röster framträda. Nu hörs, förutom den vanliga kakofonin av automatiska anti-israeliska och kusligt antisemitiska ställningstaganden i de israelbesatta svenska medierna, för första gången även arabiska röster.

Arabiska röster som är kritiska till Hamas och till det stöd som omvärlden alltid tycks vilja ge extremister så länge de är arabiska extremister.

Den palestinska tidningen Al-Hayat al-Jadida rapporterar 090127 att “Abd Rabbo-familjen tvingades hålla tyst medan militanta Hamasmän omvandlade deras gård i Gazaremsan till en fästning.” Från gården sköt Hamas missiler mot den israeliska staden Sderot medan familjen hölls kvar på plats som mänskliga sköldar. Familjen vågade inte protestera eftersom Hamas under kriget mot Israel även skickade patruller runt i Gazaremsan för att skjuta protesterande i knäskålarna – en synlig varning till alla som vägrade ”ställa upp” som martyrer i Irans Hamaskrig mot Israel. Idag väntar familjen Abd Rabbo fortfarande på den kompensation som Hamas lovade till alla vars egendom förstördes under det tre veckor långa kriget.

Bloggaren Arieh Fuerth skriver utmärkt om samma ämne under rubriken Arabiska röster mot Hamas: ”Det börjar dyka upp rätt kritiska röster i arabiska media mot Hamas och vad dess ledning förorsakat den palestinska befolkningen i Gaza. Det är inte marginella röster utan väl förankrade.” Läs hela hans artikel på http://meaktualiamm.blogspot.com/2009/01/arabiska-roster-mot-hamas.html (hans webbsida heter http://meaktualiamm.blogspot.com/).

Kritiska röster kommer också från andra civila i det palestinska samhället, t ex ambulansförare som hade utmärkta yrkesmässiga relationer med de israeliska soldaterna och som kände sig säkrare medan Israels vapen var riktade mot dem, än när de rykte ut för att hjälpa skadade palestinska civila – eftersom Hamas ständigt försökte kapa ambulanserna för att använda dem som transportmedel för både sina stridande förband och militära materiel.

Mohammed Shriteh, 30, är ambulansförare för Red Crescent Society, den palestinska motsvarigheten till den israeliska Magen David Adom (Röda Davidsstjärnan) samt det svenska Röda korset.

Jag upplevde inte kriget som så snabbt eller kaotiskt som jag förväntade mig”, sade han till tidningen Herald. ”Vi brukade alltid koordinera med israelerna när vi skulle hämta skadade eller sjuka, eftersom våra namn och identiteter finns registrerade hos israelerna och då vet vi att de inte skjuter på oss.”

Mohammed Shriteh sade att Hamas var desto farligare, de lockade ambulanserna mitt in i krigszonen för att transportera deras stridande förband till säkerhet.

En natt kallades vi till ett hus i Jabaliya, det var mycket skjutande och explosioner runt oss.” Eftersom det uppgavs vara ett nödfall hade Shriteh inte tid att koordinera sin transport med israelerna.

Jag visste att israelerna hade koll på mig eftersom jag kunde se de röda laserstrålarna från deras skjutvapen överallt på min kropp och på min ambulans.” Men ingen sköt – han var ju ambulansförare.

När han kom in i huset där det skulle finnas skadade fann han bara tre Hamasmilitanta som ville använda hans ambulans för att komma därifrån. Han vägrade. De riktade sina vapen mot hans huvud men han vägrade ändå eftersom han visste att om den israeliska armén någonsin såg honom hjälpa friska terrorister komma undan, skulle det vara ute med både honom personligen och det redan lilla förtroendet armén hade för den palestinska ambulanskåren, som så ofta förut kapats av Hamasterrorister i dylika fall. Terroristerna tillät honom att gå därifrån.

Mohammed Shriteh berättar att palestinska civila förstår hans svåra situation, de vet att det är oetiskt att missbruka ambulanser på detta sätt. ”Folk ringer när de ser att Hamas är i rörelse, de förvarnar oss på vår ambulansstation vid al-Qudssjukhuset att Hamas är ute efter ambulanser och då kör vi därifrån i hög fart med sirenerna på för att ge intryck av att vi redan har en utryckning.”

Detta är den realitet som allt öppnare berättas om Hamas. De startar ett åtta år långt krig mot Israels civila – 10 000 missiler mot judiska dagis, skolor och sjukhus – men de förbereder inte den egna befolkningen för det israeliska svaret genom att bygga skyddsrum.

Hamas skjuter mot israeliska civila från skyddet av palestinska civila, fullt vetande om att Israel måste få ett stopp på åtta år av terror.

Hamas använder Gazas moskéer, skolor och sjukhus som avskjutningsplatser för sina missiler.

Och Hamas missbrukar palestinska ambulanser när väl deras åtta år långa krig besvaras av Israel i en 21 dagar lång svarsoperation.

Hamas tänker inte på palestiniernas bästa.

Inte helt förvånande, eftersom Hamas är Irans förlängda arm, och för Iran finns inget tak på hur många civila palestinska liv som ska offras för att Teheran ska kunna etablera en shiamuslimsk diktatur vid Medelhavets gyllene strand.

Etiketter: , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer