Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

tisdag 3 februari 2009

Lev ett brottsligt liv – det lönar sig

Åtminstone om man är palestinier.

Oavsett man stödjer Fatah eller Hamas.

Säg den som får något utan att arbeta för det.

Gaza under Hamas arbetar hårt – för att bygga raketer. Bara raketer. Inget annat.

Västbanken under Fatah arbetar hårt – för att tortera oliktänkande. Med amerikanska vapen betalda av europeiskt bistånd. Se och läs beviset i den brittiska tidningen Daily Mail.

Hamasregimens 10 000 raketer mot civila israeler har resulterat i ett israeliskt svar. 2920 dagar av raketterror mot 21 dagars israeliskt svar.

Och nu står Sverige främst i led för att kompensera de mest militanta palestinierna genom ofattbara mängder bistånd. Carl Bildt är i Gaza idag för att bilda sig en uppfattning om våldets resultat bland civila palestinier. Men inte för att kräva ansvar av våldets arkitekter i Hamasledningen.

Resultatet av hans besök är lika förutsägbart som det är kontraproduktivt: våld föder bistånd i en obönhörlig sekvens som trotsar all logik.

Pengar som Sverige inte har råd att spendera på sina egna medborgare i dessa hårda kristider skall istället skänkas till dem som utövar våld mot grannlandets judiska civilbefolkning och mot sin egen arabiska civilbefolkning, såväl muslimer som kristna.

Det är en svår balansgång som omvärlden tvingas gå. Visst är alla normalt funtade människor överens om att situationen i Gaza idag enbart är Hamas fel. Hade de inte skjutit 10 000 missiler mot civila israeler under åtta år hade Israel inte behövt attackera Hamas, med all förstörelse som resulterat. Och som vanligt är det de civila som lider mest. I Gaza som överallt annars.

Det vet regimen – omvärlden kommer inte att stillatigande se på medan civila i Gaza lider för deras ledares upprepade politiska äventyr och brottsliga handlingar. Alltså har de olika terrororganisationerna alltid råd att våldföra sig på regionens civila, såväl på Västbanken som i Gazaremsan och i Israel – omvärlden betalar för att städa upp efteråt. Alltid.

Sverige, liksom resten av omvärlden, tar inte en tillräckligt lång paus i sina penningöverföringar för att ens reflektera över följande: om Gazaborna valde Hamas i fria, demokratiska val och Västbanksborna valde Fatah i lika fria, demokratiska val, då har de fått den ledning de ville ha – en ledning som vill ha våld.

Är det då lämpligt att vi i Sverige ska subventionera dessa demokratiskt valda regimers våld mot civila – de egna och grannlandets? Finns det inga gränser för det antal gånger extrema palestinier upprepar denna negativa – och dyra – cykel av våld och utländsk subventionering innan åtminstone vi i Sverige säger: ”Det räcker!”

Det är hög tid att vi gör klart för palestinierna att vi inte längre tänker betala notan. För faktum är att den som begår ett brott i det civila samhället inte får sina brottskostnader subventionerade av samhället. Begår du ett brott, ja då betalar du priset.

Det finns ett enda undantag: om du representerar en hårdför palestinsk regim vars främsta kännetecken är rasism och intolerans mot andra religioner samt en förnedrande kvinnosyn. Då står vi i kö för att öppna våra redan magra plånböcker.

Det verkar som att inga finansiella lidanden här hemma i Sverige är för stora för att den palestinska kampen för ett Mellanöstern utan judar ska få fortsätta oförminskat.

Nu räcker det. Omvärlden gör bäst i att en gång för alla göra klart för palestinierna att de har ett val: antingen fredens väg och med det finansiell hjälp till att bygga upp det egna samhället.

Eller våldets väg och ett totalstopp på penningströmmen från Svenska riksbanken och övriga världens riksbanker.

Det konstiga är att arabvärlden redan insett detta för flera decennier sedan – arabvärlden bidrar minst av alla till palestiniernas välbefinnande. Under till exempel 2007 betalade det oljefattiga EU 1 miljard euro i bistånd medan den oljeproducerande arabvärlden ett år senare, när oljepriset nådde nästan himlen, betalade ungefär 617 miljoner euro. Bara vi i Sverige och övriga västvärlden väljer att – som alltid – ignorera arabvärldens tydliga signaler. Vi gör det som palestiniernas egna arabiska bröder inte gör – subventionera fanatismens våld.

Arabvärlden vet något som vi uppenbarligen inte vet.

Hur man undviker att slösa pengar.

SvD
Sydsvenskan
Barometern
BLT
Aftonbladet
Norran
Corren
Norrköpingstidning
Dalarnas Tidningar
HD
ST NU
DN

Etiketter: , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer