Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

lördag 27 mars 2010

Obamas intifada

Obamas intifada fortsätter att skörda liv.

Barack Hussein Obama kanske formellt är president av USA, men han uppför sig allt mer som representant för en av de mer hårdföra islamistregimerna i Mellanöstern.

Detta kanske förklarar varför han fullständigt undviker att uttrycka något som helst krav på de palestinska araberna. Det finns totalt samförstånd mellan den extrema Hamasregimen i Gazaremsan och den enligt egen utsago ”moderata” Palestinska Myndigheten på Västbanken (alltså de två judiska provinserna Judéen och Samarien som araberna vill ska skänkas till dem för byggandet av den andra palestinsk-arabiska staten vid sidan om den palestinsk-arabiska staten Jordanien). Både Hamas och Palestinska Myndigheten är eniga om att de vill ha hela Israel, hela Jerusalem, och inga judar boende någonstans i regionen.

Obama avvisar helt tanken på att kräva något av dessa två organisationer, som i alla andra avseenden är varandras svurna fiender. Det är endast hatet mot judar och Israel som förenar dem.

långt det Obama inte gör. Det Obama gör är att öppet och frekvent fördöma Israel för att landet tänker bygga bostäder för judar i den judiska statens huvudstad på mark som aldrig tidigare i världshistorien tillhört någon annan suverän stat. Aldrig någonsin. Hans senaste i raden av fördömanden av den judiska staten härstammar från Israels sedan länge beslutade projekt för att bygga 1600 bostäder i Jerusalem. Det intressanta i sammanhanget är att ett allt ökande antal analytiker noterar att det Hussein Obama egentligen gör är att försöka ändra det politiska styret i en modern, demokratisk suverän stat, tillika USAs starkaste allierade, Israel, genom att offentligt tvinga dess premiärminister Benyamin Netanyahu från sin plats och ersätta honom med någon vars politik ligger mer i linje med Obamas egna visioner för Mellanöstern. Med andra ord, en kupp mot främmande makt.
 
Intressant nog när det gäller att bygga bostäder i huvudstäder säger svenska politiker detta valår att de är stolta över sina program för att bygga 15 000 lägenheter i Stockholm . Ingen kommentar från Obama. Men å andra sidan är Sverige inte ett judiskt land så det kanske är totalt ointressant för honom.
 
De olika palestinska ledarna noterar med stigande förvåning och allt större leenden Hussein Obamas allt fränare attacker på den judiska staten, hans öppna förolämpningar mot den judiska statens premiärminister och Obamas totala avsaknad av krav på en enda av de otaliga extrema hårdföra muslimska regimer vars uttalade mål är att ersätta världens enda judiska stat Israel med världens 25 arabiska och 56 muslimska stat. Dessa representanter för den arabiska och muslimska vägrarfronten har helt naturligt ökat sina egna attacker mot den judiska staten. De låter förstå att de helt enkelt måste öka sina attacker mot Israel eftersom ingen palestinsk ledare kan riskera att ses som mindre propalestinsk än den amerikanska presidenten.
 
Förra veckan var det en civil jordbruksarbetare i södra Israel som mördades i en Hamas raketattack. Igår var det fyra palestinska terrorister samt två israeliska soldater som dödades när araberna försökte invadera Israel och kidnappa flera judar på samma sätt som de för snart fyra år sedan kidnappade Gilad Schalit, den enda juden som fortfarande lever i ett Gaza som i övrigt är totalt etniskt rensat från samtliga judar. Gilad Schalit används som lockbete i en makaber människohandel. Omvärlden fortsätter att bekosta Hamas styre, utan att kräva att pojken släpps fri ur sin olagliga fångenskap.
 
Hussein Obama har dock inga kommentarer på målet att hålla Gazaremsan etniskt rensad, alltså juderein. Anledningen kan vara att han är för upptagen med att planera sin nästa ombudsattack mot den judiska staten. En sak är säker: han bryr sig inte om den regim som drar i trådarna och iscensätter de otaliga proxykrig som ständigt infekterar Mellanöstern – Iran, som representerar det största existentiella hotet mot Israels fortlevnad och som ämnar skaffa sig kärnvapen med det öppet uttalade målet att förinta den judiska staten. Det iranska hotet är även ett hot mot USA och Europa. Hussein Obamas agerande är resultatet av många års sträng muslimsk uppfostran och därefter blev en kristen pastor med märkbart okristna attityder gentemot judar hans ledstjärna. Det är därför inte konstigt att Obama uppvisar en pinsam fientlighet mot judar och en genomskinligt brinnande iver att straffa den judiska staten, oavsett risken för USA eller dess lierade.
 
Regeringen som representeras av Hussein Obama, USAs president, karakteriseras av egendomliga tystnader blandade med arga utbrott som förtjusar USAs fiender och stöter bort dess vänner. Och än finns det några få analytiker som hävdar att han i verklighet tjänar USAs intressen. Om det ligger i USAs intressen att inte ha några vänner bland demokratiska länder, har de säkert rätt.
 
Det är nästan som om Obama-administrationen har strategin utstakad och målet planerat – men att den arbetar i fel huvudstad.


Intressanta länkar:
Dore Gold - Diplomatiskt bråk döljer Israels ovärderliga militära hjälp till USA

New York Times - Kan man samsas om en odelad Jerusalem?
Times - Obama ogillar lönnmord. Förutom när USA har fingret på avtryckaren.
Commentary Magazine – Obama struntar i mänskliga rättigheter - när det passar

Etiketter: ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer