Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

torsdag 5 december 2002

Lögner blir inte sannare för att de hamnar i en tidning

Den arabiska ståndpunkten är att roten till alla deras problem och den palestinska befolkningens misär är Israels uppkomst.


Bo-Inge Andersson (december 2002) vet precis som alla andra att detta är ett medvetet valt arabiskt verktyg ämnat att utöva press på den judiska staten. En stat som erbjöd alla som stannade kvar inom 48-års gränser lika medborgerliga rättigheter. De som inte stannade kvar (på uppmaning av de omringande arabiska länderna) blev och förblev flyktingar.

Men den arabiska lögnen blir inte sannare av att det upprepas av Bo-Inge Andersson i TV utan att han tydligt tar avstånd från det. Är den arabiska lögnen – exemplifierad t ex av Tariq Aziz – en absurd ståndpunkt, så är den det. Bo-Inge Andersson borde fördöma det i så fall – i TV – rutan. Annars bidrar han till dess spridning.

Bo-Inge Andersson underlättar för andra att ifrågasätta Israels existensberättigande genom det tomrum han skapar när han låter absurda påståenden hänga obestritt i luften. Om han återger dessa lögner utan att fördöma dem bidrar han till deras spridning.

Bo-Inge Andersson skriver i ett brev till mig att det arabiska synsättet är "att man ser sig själv som offer för följderna av Förintelsen. Dvs. att staten Israels grundande de facto ledde till att vi idag har en rad palestinska flyktingar i läger runt Israel."

De av parterna som var offer för Förintelsen var judarna, inte palestinierna. Det är att neka och revidera historia om man manipulerar med begreppen "Förintelsen - offer". Det som "de facto ledde till att vi idag har en rad palestinska flyktingar i läger runt Israel" är att arabregimerna ville ha det så - ett högexplosivt mänskligt vapen att användas mot judarna. Och de räknade rätt. Det enda de räknade fel på var just hur lång tid de skulle behöva låsa in dessa stackars människor innan regimerna nådde sitt slutliga mål. Palestinierna är mycket riktigt offer – för sina egna ledare. Blanda för allt i världen inte Förintelsen in i resonemanget – för det tror ärligt talat inte ens arabledarna själva på. Fördöm dem som påstår det. Annars bidrar Du till dess spridning.

Med tillståndet i världen som det är just nu, behöver vi alla ett forum där man med värdighet och med säkerheten i behåll kan dra ett streck över tidigare förhållningssätt, och gör vårt yttersta för att åstadkomma verkliga förändringar. Världen och freden har inget behov av att ytterligare belysa absurda och farliga arabiska propagandalögner. Däremot behöver vi alla hjälpa till att presentera fakta på ett objektivt sätt. Hur ska annars arabiska barn som växer upp i Sverige kunna lära sig en sanning som de avskärmats från under hela sin uppväxttid?


Fördöm dem som döljer denna sanning. Annars bidrar Du till dess spridning.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer