Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

onsdag 30 september 2009

Ekonomin blomstrar

Alltså inte för dig om du är svensk skattebetalare och ser såväl arbetstillfällen som besparingar försvinna i spåret av den ekonomiska krisen.

Men definitivt om du tillhör Diakonia och den stora gruppen av andra ”hjälporganisationer” eller ”biståndsorganer” vars enda uppgift är att delegitimisera Israel.

För dem finns inga dåliga tider. Förra året kom det oberoende researchorganet NGO Monitor ut med en rapport med titeln ”NGO Lawfare – Exploitation of Courts in the Arab-Israeli Conflict” (ungefär ”De Frivilliga Organisationernas Krigsföring via Domstol – Missbruk av Rättssystemet i den Arabisk-Israeliska Konflikten”).

Rapporten är lång – och den behövde vara det eftersom listan av dessa NGOs medvetna missbruk of donerade medel samt missbruk av rättsystemet är notorisk.

I augusti 2009 kom ytterligare en rapport, denna gång en fördjupad analys av svenska Diakonias uppvigling mot den judiska staten.

Det som gör dessa analyser intressant är den klarhet de bringar i hur såväl statliga (dvs svenska skattemedel) som halvstatliga och privat donerade medel används målmedvetet för ett enda ändamål: att svartmåla Israel.

Det senaste i raden av dessa flagranta missbruk av medel för demonisering av den judiska staten är det dagsfärska försöket av palestinska ”biståndsorganisationen” Al-Mezan att få den israeliska försvarsministern och tidigare premiärministern Ehud Barak arresterad vid sitt besök i Storbritannien. Bland de största biståndsgivare till Al-Mezan återfinns Sverige på statsnivå, svenska Diakonia samt Europeiska Kommissionen.

Våra pengar för hela slanten, med andra ord.

Pengar som inte går till att trycka nya skolböcker i Gaza och på Västbanken där Israel återfinns på kartan. Pengar som inte går till att trycka skolböcker där antisemitism inte längre är ett grundämne. Pengar som inte går till att bygga upp ett rättsväsende som garanterar samma grundlagsrättigheter för kvinnor, politiska oliktänkande, olika religioner, människor med annan hudfärg eller alternativ sexuell läggning.

Pengar som inte går till att få den ende juden i Gaza, den i tre år kidnappade killen Gilad Schalit, frisläppt ur sin olagliga fångenskap hos Hamas. Pengar som inte går till att tvinga Hamas att leva upp till de mest minimala anständighetskraven och tillåta Röda korset, EU, pojkens familj, en advokat, att besöka pojken. Han var tonåring när han kidnappades.

Pengarna – dina pengar – används istället till att gång efter annan störa alla aspekter av den israeliska statens liv. Till att förhindra israeler och palestinier från att leva ett normalt liv. Till att förhindra en tillräckligt lång period av lugn för att tillåta israeler och palestinier att bygga upp någon form att tillit eller dialog. Palestinierna ska ständigt bekräftas i sina mest bisarra, kompromisslösa och radikala krav, israeler ska ständigt bekräftas i sin väsande misstanke att inte bara arabvärlden utan stora delar av omvärlden arbetar emot dem.

Med obegränsade resurser förs än det ena, än det andra, ”mål” upp i rätten. Allt för att förhindra normalitet och förstöra lugn. Inga resurser läggs på att skapa, enbart på att förstöra. Det är viktigare för Diakonia och de andra organisationerna att förstöra det israeliska samhället än att bygga det palestinska.

Läs rapporterna. Och när ni har gjort det, ta lite tid och gå till nedanstående hemsida och titta på den korta – blott två minuter långa – filmen nedan.

Filmen visar hur lätt det är att våra pengar – dina och mina skattepengar – missbrukas av internationella organisationer under alla sorters förevändningar. Den här gången är det en israelisk läkare som nästan miste livet i en palestinsk raketattack från Gaza, men vars vittnesmål inte togs upp i den nästan 600 sidor långa Goldstonerapporten om kriget tidigare i år i södra Israel och Gaza. Rapportens klart och i förväg uttalade uppgift var att fördöma Israel. Det var redan på förhand bestämt att den israeliska läkaren – många av vars patienter var arabiska kvinnor från Gaza – inte skulle få komma till tals.

Två minuter lång film om israeliskt vittnesmål som ströks från Goldstonerapporten.

funkar det när dina pengar och mina kapas.

Det är ingen idé att sitta och nicka instämmande när du läser dessa rader.

Gör något. Skriv till Statsministern. Och till Utrikesministern.

Men framför allt, skriv dagligen till varenda tidning i Sverige.

Ett problem – eller ett brott – blir bara uppmärksammat om det blir uppmärksammat.

Uppmärksamma det då. Ja, just du.

NGO Monitor Lawfare Report, NGO Diakonia Report, Gloria, Svensk Israel-Information, FiM, FiM2, FiM3, Israel i Sverige, MxP, JPost, Ilya Meyer om Diakonia, om Diakonia igen, Diakonia, Ilya Meyer om Bistånd, Ilya Meyer om FN, om UNRWA, om skillnaden mellan UNRWA och UNHCR, om FN/2, om FN och mänskliga rättigheter, om selektiv tystnad,

Etiketter: , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 25 februari 2009

När 550 blir 54 blir 6 …

… och 42 blir 12 blir 3.

Hamas gillar inte demokrati. Läs Amnestys svidande kritik mot Hamas.

Hamas gillar inte civila. Se vad de anser är rätt behandling av civila.

Hamas gillar inte judar. Hamas imam Nizar Rayyan: ”Judarna är profetmördare och de har stängt sina öron till Allahs sanna budskap.”

Hamas gillar inte Israel. Hamas stadgar, introduktion:”Israel får existera tills Islam utplånar det, precis som Islam tidigare har utplånat andra.”

Hamas gillar inte FN. Se hur Hamas använder FN-ambulanser.

Hamas gillar verkligen inte FN. Så här går det till med det FN-bistånd som du och jag tror att vi ger till nödlidande civila.

Hamas gillar inte barn. Hamas barnuppfostran.

Hamas gillar inte matematik. Siffror är svåra saker.

För ett par år sedan cirkulerade Fatah myten om ”550 massakrerade civila” i Jenin som istället visade sig vara 54 döda, av vilka 48 terrorister med vapen i hand och resterande 6 civila mänskliga sköldar som terroristerna tvångsanvände som skydd.

Och idag är det Hamas tur att visa lika stor okunnighet i matte. ”42 massakrerade civila i en FN-skola” i Gazaremsan under Israels operation för att stoppa 2920 dagar av palestinsk raketbeskjutning visar sig istället vara 12 döda – av vilka 9 terrorister – vid en raketavskjutningsramp på en gata i närheten av en skolbyggnad.

Men tro för all del inte vad du läser här. Läs istället vad FNs John Ging har skrivit om saken.

En av palestiniernas många presidenter (i skrivande stund har de två officiella, Mahmoud Abbas på Västbanken och Ismail Haniyeh i Gazaremsan, därtill finns Khaled Mashaal i Damaskus som säger sig vara den egentliga presidenten) är på besök hos Svenska Riksbanken. Abbas vill ha pengar. Mer pengar. Utöver de miljarder han redan fått.

När nu Sverige gräver allt djupare i det svenska folkets allt tunnare plånböcker för att plundra reserverna till förmån för palestinierna, är det av värde att komma ihåg att matte inte är palestiniernas starka kort. Det vi investerar idag lär vi inte få se röken av imorgon. En finansiell återbäring på den svenska kapitalinvesteringen in palestinierna kommer vi naturligtvis aldrig att få se. Det har heller aldrig varit syftet; syftet är att ge utan att få.

Den återbäring som är långt viktigare än kronor och ören ligger i fred – den bästa ränta någonsin på våra ofrivilliga donationer. Vi har aldrig fått ränta i form av fred under de 61 år vi redan investerat i palestinierna, och vi lär inte få fred nu heller. Men vi fortsätter att investera.

De palestinska ledarna visar på en skrämmande inkompetens när det gäller siffror, statistik, matematik och de enklaste redovisningsprinciperna.

Att 42 blir 12 blir 3 är bara det senaste beviset för detta.


Läs också på denna webbsida om ämnet Bistånd:

Bistånd1, Bistånd2, Bistånd3, Bistånd4, Bistånd5, Bistånd6, Bistånd7, Bistånd8, Bistånd9, Bistånd10, Bistånd11, Bistånd12

Etiketter: , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

fredag 23 januari 2009

Striden är över – kriget fortsätter

Tre minuter och 45 sekunder.

Det är allt som behövs för att förstå upphovet till den senaste striden i Mellanöstern – Irans Hamasstrid mot den judiska staten.

Tre minuter och 45 sekunder är också allt som behövs för att inse att problemet för alltid kommer att fortsätta – så länge omvärlden envisas med att blunda för sanningen.

Tre minuter och 45 sekunder klargör vem man bör vända sig till om man vill att en bestående förändring ska komma till stånd, så att arabiska barn i Gaza City och judiska barn i Sderot, arabiska kvinnor i Beirut och judiska kvinnor i Haifa, arabiska män i Ramallah och judiska män i Tel Aviv ska ha någon som helst utsikt till fredlig samlevnad sida vid sida och med ömsesidig respekt för varandra.

Adressen är FN. Kommunikationsvägen till FN-skrapan går via plånboken. Din plånbok.

För det är dina skattepengar som används för att subventionera och blåsa fortsatt, evigt liv i hatets lågor.

Utan dina ofrivilliga bidrag till ett FN som avsätter enorma summor till terrorregimer, ingen mer terror.

Gärna en fördubbling av bistånd efteråt – bistånd för uppbyggande av ytterligare ett arabisk-muslimskt land som är etniskt rensat från judar. Till och med det är acceptabelt, bara biståndet inte som idag används till fortsatt våld mot det egna folket och våld mot grannfolket i Israel.

Bevis? Titta på filmen. De flesta som yttrar sig är araber. Araber som i tre generationer av FN tvingats till förnedrande tiggeri för sin överlevnad. De har inga rättigheter i de länder där de föds och lever.

Irans och Hamas vision om ett Palestina som sträcker sig från Jordandalen till Medelhavet, från Egypten till Libanon, göds effektivt i en tryckkokare av hat och oförsonlighet. En tryckkokare som svenska skattebetalare finansierar genom pengar som kanaliseras via FN.http://www.youtube.com/watch?v=hhEoz897qkE&eurl=

FN har inte för avsikt att lösa deras situation.

FN har för avsikt att föreviga deras situation.

Med dina pengar.

Etiketter: , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

tisdag 6 januari 2009

Hamas och Fatah: två sidor av samma mynt?

Världen fokuserar nu nästan uteslutande på Hamas sedan terrororganisationen inledde den senaste fasen i sitt fleråriga krig mot Israel.

Sedan Hamas övertog Gazaremsan i en brutal militärkupp för två sedan och jagade Fatah på flykt till Västbanken, har omvärlden på något märkligt sätt börjat särskilja dessa två organisationer som vore de olika, som om de hade helt olika mål.

Men faktum är att såväl Hamas som Fatah och Hizbollah har precis samma mål: utplånandet av staten Israel. Det är bara medlen som skiljer – om än marginellt.
Palestinsk president Mahmud Abbas välkomnas av EU-betalda Fatahsoldater. Nazisalut.

Hizbollahledaren Hassan Nasrallah välkomnas av FN-subventionerade Hizbollahsoldater. Nazisalut.

Hamas säger att organisationen har valts demokratiskt för att förbättra livet för gemene medborgare i Gaza och på Västbanken.

Ingen har ännu lyckats förklara hur man åstadkommer detta genom att jaga den politiske partnern Fatah på flykt, kasta politiska motståndare av taket till sjuvåningsbyggnader, slakta kristna araber i deras hem, skjuta raketer på civila judar, och inför korsfästelse som straff.

Fatah å sin sida är genomkorrumperad och dödar Hamasanhängare var helst de finns, skjuter mot civila judar och kastar brandbomber på kvinnor och barn. Dessutom använder Fatah fredagsbönen vid al-Aqsa moskén som tillfälle att kasta stenbumlingar på judar som ber vid foten av Västra muren, judendomens heligaste plats, några tiotal meter längre ner. Det är också Fatah som förhindrar judar från att be i Patriarkernas grotta i Hebron, judendomens nästheligaste plats.

Både Fatah på Västbanken och Hamas i Gazaremsan tror på våld mot judar för att de är judar. Ändå lyckas Fatah och Hamas utöva utpressning på omvärlden att donera än mer pengar förutom de miljarder som redan skänkts till dem, annars blir det än mer våld. Och omvärlden betalar utan att kräva full insyn, utan att insistera på ömsesidighet.

Och emellan Fatah/Hamas finns Israel – två ytterligheter på den moraliska skalan.

Israel tror på livets okränkbarhet och gör allt för att få tillbaka kvarlevorna av döda soldater i utbyte mot fred. Hamas och Fatah å andra sidan tror på indoktrinering av småbarn i martyrskapets ädla konst. Hur byggs en framtida fred i en sådan atmosfär av hat?


Småbarn indoktrineras i judehat och martyrskap

Israel och ett tilltänkt Palestina – två ytterligheter på den humanitära skalan. Hamas och Fatah tror på missbruk av kvinnor och barn som mänskliga sköldar medan de vuxna utför sina bestialiska handlingar mot judiska civila.


Palestinskt missbruk av civila som mänskliga sköldar

Israel och ett tilltänkt Palestina – två ytterligheter åtskiljda av en avgrund av politisk mognad.

Fatah och Hamas tycks vara två partners med tvillingars likheter.

Fatahs mål är att eliminera Israel, Hamas mål är att sudda ut Israel från kartan. Ett intressant val för Israel.

Fatahledaren Yasser Arafat, Fatah: ”Vi förbereder oss för ett totalt krig som kommer att pågå i flera generationer. … Vi ska inte vila förrän den dagen då vi återvänder till vårt hem, och förrän vi förgör Israel.”

Muhamemd Hijazi, armébefälhavare hos den palestinske presidenten Mahmud Abbas, Fatah): ”Vi tänker fortsätta våra martyroperationer (självmordsbombningar) inuti Israel … med guds vilja.”

Hamasledaren Rantissi: ”Jag svär vid gud den allsmäktige att vi inte kommer att lämna en enda jude kvar i Palestina” samt ”Israel, den judiska staten, måste försvinna från kartan.”

Så långt de palestinska parternas demokratiska förtecken och fredsintresse.

Hamas karta ser ut så här (hela Israel försvinner):


Och PLO/Fatahs karta ser ut så här (hela Israel försvinner):


Mellan dessa finns Israel. Dessutom med Iran på landets norra gräns, via den betalda iranska lydmilisen Hizbollah.

Så oavsett hur dagens krig avslutas hänger hela regionens framtid på de palestinska parternas egentliga mål. Är det fortfarande samma mål som tidigare, ja då kan vi förvänta oss ett nytt krig om några månader. Om det är nya mål som mer går i civilisationens tecken kan hela regionen blomstra som aldrig förr. Allt hänger på palestinsk mognad.

Israel har visat sin mognad – man lämnade Gaza och har aviserat stora gränsjusteringar på Västbanken. Om palestinierna – med arabvärldens och i synnerhet Irans – benägna hjälp fortsätter att kräva omöjligheter som ett kollektiv judiskt och israeliskt självmord, kommer inget att förändras.

Grannar måste prata med varandra för att lösa sina tvister. Det gör man runt bordet, med pennan och papperet som enda vapen, inte med raketer och självmordsbombare. Man behöver inte älska sina grannar, men man måste försöka leva med dem. Det gör man inte om man istället försöker döda dem.

Med lite hjälp från omvärlden kommer både Fatah och Hamas att sansa sig. Den hjälpen tar formen av bistånd. Inte förrän palestinierna förstår att de för första gången verkligen måste arbeta fram en fred – att de verkligen måste tjäna de miljarder de får i bistånd – kommer de att vilja göra det.

Till dess ligger det en avgrund mellan vad Israel respektive vad Hamas/Fatah står för.

Och medierna är inte ens i närheten av att rapportera vad dessa organisationer står för. Medierna rapporterar inte längre nyheterna, de flesta skapar och formar sedan om nyheterna för att passa en förutbestämd politisk dagordning.

För om medierna verkligen var intresserade av att rapportera vad dessa organisationer står för, skulle de på bred front ha tagit upp fallet Gilad Schalit, en unge israelisk grabb som kidnappades av Hamas från Israel och som har hållits inspärrad i en underjordisk håla i 930 dagar utan att ha fått se solljus under hela denna tid, utan tillgång till familj, Röda korset, advokat.

Hade Fatah varit en partner för fred, hade man tvingat Hamas att släppa grabben som en gest som då obönhörligen skulle besvarats av Israel med stora lättnader vid gränsövergångarna. Det skulle betytt ett slut på raketer från Gaza, och som resultat ett slut på israeliska flygplan över Gaza.

Men Fatah anser att kidnappning är OK och förblir tyst. Och då blir omvärldens medier också tysta. Och Gazas och Israels civila befolkning lider medan tystnaden sprids.

Fatah och Hamas: två sidor på samma blodiga mynt. En mynt som kunde svarvas om till en nyckel för att frige den kidnappade Gilad Schalit och snabbt lösa en blodigt problem.

Etiketter: , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

torsdag 1 januari 2009

Gaza i händerna på Hamasrasister

Hamas krig mot den judiska staten Israel:
Orsak och verkan. Citat och bilder säger allt. Kommentarer egentligen överflödiga, men frågorna hopar sig.


Hamas stadgar, introduktion:
Israel får existera tills Islam utplånar det, precis som Islam tidigare har utplånat andra.”

Paragraf 7:
Profeten, Allah prisar honom, har sagt: Domedagen kommer inte förrän muslimerna strider mot judar och dödar dem, då judarna gömmer sig bakom stenar och träden. Då säger stenarna och träden ’O muslim, O Abdullah, en jude gömmer sig bakom mig, kom hit och döda honom’.”

Någon som fortfarande tror att Hamas krig mot Israel har med gränser att göra? Eller handlar det helt enkelt om den värsta sortens primitiva rasism, den som bygger på förnekande av andra religioners rättigheter?
Som svar på Hamas rasism levererar Israel ambulanser och lastbilar till Gaza medan Hamas skjuter raketer mot gränsterminalen som används för att leverera fordonen.

Hamas stadgar, introduktion:
Vår strid mot judarna är oerhört allvarlig och viktig.”
Notera: inte israeler, utan judar. Alltså inte ett politiskt ställningstagande utan ett religiöst.Medan Hamas slår fast att det är varje troende muslims religiösa plikt att döda judar varhelst de finns skickar Israel tonvis med mat till Gaza. Terminalen som används för denna införsel av förnödenheter för civila Gazabor bombas ändå dagligen av Hamas.

Israel tar hand om skadade palestinska civila: en israelisk sjukvårdare i hjälm skakar hand med en palestinsk sjukvårdare som lämnar över en skadad palestinsk pojke för vård på israeliskt sjukhus.
Samtidigt fortsätter Hamas att regna ner raketer på israeliska civila. Förloppet under 32 minuter 090101:

12.28 Brand i en byggnad som träffades av en Hamasraket i den israeliska staden Ashdod
12.36 Hamas raketattack mot hyreshus i Ashdod, inga personskador
12.39 Missilalarm i Ashkelon i Israel, inkommande raketer
12.40 Tre raketnedslag i Ashkelon
12.52 Två raketer i bostadsområde i Ashkelon
13.01 Byggnaden i Ashdod som några minuter tidigare träffades av raket nära kollaps
13.04 Fjärde Hamasraketen inom loppet av 21 minuter träffar bostadskvarter i Ashkelon

Det är lättare att förstå Hamas aktioner mot civila judar om man läser organisationens programförklaring och inser vilken central roll rasismen spelar för Hamas.

Klarnar bilden nu? Eller förstår Joakim Wohlfeil, Pierre Schori, Birger Schlaug, Helle Klein och Bitte Hammargren fortfarande inte varför läget är som det är?

Gazas civila vill ha fred. Israels civila vill ha fred. Hamas vill ha krig i religionens namn.

Hur primitivt får man lov att vara och fortfarande åtnjuta frikostigt svenskt bistånd?

Etiketter: , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

tisdag 30 december 2008

6 000 Hamasraketer mot civila israeler bryter mot folkrätten

I juni 2005 lämnade Israel hela Gazaremsan, med industri, jordbruk och infrastrukturen intakt. Inte en enda jude fanns kvar – Gazas etniska rensning var fullbordad.

Sedan dess har 6 000 Hamasraketer regnat ner på civila i södra Israel från Gaza – ett flagrant brott mot folkrätten. Folkrätten säger att man inte får sikta på civila.
Raketförstört hus, Ashkelon, Israel.


Pojke gråter efter Hamas raketattack.Folkrätten säger också att stridande inte får gömma sig bland civila. Tvångsanvändning av värnlösa som mänskliga sköldar är förbjudet. Hamas 6 000 raketer har skjutits från bostadsområden, skolor och sjukhus.
Raketer avfyras från utanför en skola i Gazaremsan.
Hamas avfyrar raketer från bostadsområden i Gaza.Hamas vapenlager är inhysta i vanliga bostadshus, vanligtvis på nedre våning i flervåningshus med civila boende som skydd på de övriga våningar.

”Proportionalitetsprincipen” betyder inte att samma antal raketer får skjutas tillbaka mot Gaza som kommer därifrån – tror ISM att krig är ett slags sällskapsspel där alla får lika chans att vinna? Rosalyn Higgins, President för Internationella domstolen i Haag (ICJ) säger att ”proportionalitet kan inte relateras till någon specifik tidigare skada – den måste relateras till det övergripande legitima målet att få ett slut på aggressionen”. 6 000 raketer från Gaza är vad Israel måste få ett slut på. Om Hamas avfyrar sina raketer från bostadsområden, blir dessa områden legitima mål under det resulterande militära responsen. Skulden för eventuella civila skador beläggs den part som använder sig av mänskliga sköldar.


Som här när Israel attackerar raketramper och raketerna exploderar och landar i näraliggande bostadshus.

Enligt ISM började dock kriget när israelerna slog tillbaka – en bakvänd logik utan like. Orsak och verkan – först ett massangrepp med 6 000 raketer från Gaza mot hela södra Israel under flera år, sedan svar från Israel med början 27 december i år.

ISM har dock rätt i en sak: Sverige måste agera kraftigt. Genom att omgående stoppa allt Gazabistånd tills Hamasregimen uppför sig civiliserat – mot både den israeliska och den egna befolkningen. Både israeler och palestinier har allt för länge hållits gisslan av Hamas medan våra skattepengar har underhållit dessa despoter.

Barnen i Gaza och i Israel förtjänar en ändring av den havererade svenska biståndspolitiken.

Etiketter: , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

söndag 28 december 2008

Hamas är palestiniernas värsta fiende

Man behöver inte vara politiker eller matematiker för att inse allvaret i situationen i Gaza och södra Israel.

Efter ett dygn av Israels svar på Hamas dagliga bombardemang av södra Israel, är facit hittills 270 döda i Gaza och många skadade.

Den politiskt lagda inser det lönlösa i att människor måste sätta livet till när den enda lösningen är ett förhandlat avtal. Frågan är bara hur många fler som ska dö under tiden.

Den mer statistiskt lagda inser siffrornas värde och kanske undrar varifrån israelerna har hämtat sitt tålamod under Hamas konstanta bombardemang av Israels civila befolkning. (Se http://maillist.tehila.gov.il/t/800/4667/143/0/ för att bevittna effekten av en (1) missil från Hamas. Organisationen har hittills avfyrat 10 000 sådana mot israeliska civila.)

I skrivande stund är detta fortfarande 2008, och vad kan vara bättre än att titta på lite siffror från 2008. Närmare bestämt Hamas missilnedslag i israeliska städer under året.

Januari: 241 missiler

Februari: 262 missiler

Mars: 292 missiler

April: 502 missiler

Maj: 425 missiler

Juni (vapenvila 19 juni): 235 missiler

Juli: 20 missiler

Augusti: 8 missiler

September: 2 missiler

Oktober: 2 missiler

November: Israel stoppade ett försök av Hamas att kidnappa israeliska medborgare från Israel den 4 nov): 193 missiler

December (fram till 27 dec): 370 missiler


Men varför den senaste våldsamma urladdningen, då?

Återigen ser man svaret i siffror, återigen Hamas missilstatistik:

18 december: 27 missiler
19 & 20 december: 35 missiler
21 december: 22 missiler
22 december: 3 missiler
23 & 24 december: 70 missiler
25 december: 16 missiler
26 december: 25 missiler

Mot denna statistiska bakgrund är det värdefullt att se vad de politiska ledarna från palestiniernas Gazaregering respektive den israeliska regeringen säger:

Hamas parlamentsledamot Fathi Hammad, i Hamas Al-Aqsa TV, 081002:
Alla våra Hamashjältar som sitter i israeliska fängelser för att ha dödat judar bör veta att Allah betraktar varje dödad jude som första steget mot dödandet av 30 miljoner judar.”


Sheik Ahmad Bahr, Talman i det Palestinska Lagstiftande Rådet, i en mosképredikning 070427
O Allah, förstör alla judar. O Allah, räkna dem noga, och döda dem alla, varenda sista jude. O Allah, visa judarna Mörkrets dagar. O Allah, som gav oss Boken, som förintade Profetens fiender, förinta också judarna och ge oss seger över dem.”


Ehud Olmert, Israels premiärminister, i ett öppet brev 081227
"Under sju år har hundratusentals israeliska civila i landets södra del lidit av missiler som skjutits mot dem. Livet i söder har under missilattackerna blivit outhärdligt. Israel gjorde allt som stod i dess makt för att situationen i söder skulle vara lugn och för att invånarna i städerna och samhällena nära Gazaremsan skulle kunna leva ett normalt liv. Svaret på det bibehållna lugnet blev beskjutning.

Inget land kan acceptera att leva på detta sätt. Våra medborgares liv är inte förhandlingsbara. De senaste dagarna har det klart framkommit att Hamas vill ha en konflikt. Alla som lyssnat på uttalandena från Hamas förstår att de har beslutat att öka attackerna mot invånarna i Israel genom urskillningslöst skjutande av raketer och granater. I en sådan situation kunde vi inte göra annat än svara. Vi gläds inte åt att behöva vidta stridsåtgärder men vi låter oss heller inte avskräckas från att använda oss av det.

Torsdagen den 25 december 2008 gjorde jag klart för invånarna i Gaza att vi inte agerar mot dem och att vi inte har för avsikt att straffa dem för Hamas aktioner. Vi kommer att se till att befolkningen I Gaza har vad de behöver och vi kommer att göra vårt yttersta för att förhindra att en humanitär kris uppstår.

Invånare i Gaza, vi är inte era fiender och vi kämpar inte mot er. Denna terroristorganisation har dragit olycka över två folk. Israel bekämpar inte det palestinska folket utan terroristorganisationen Hamas som egenmäktigt agerar mot invånarna i Israel. Målen som attackerades idag var följaktligen utvalda med betoning på att undvika att skada oskyldiga."


Mahmud Abbas, palestinsk president, Cairo 081227
Vi pratade med dem och sade ‘Snälla, vi ber er, avsluta inte vapenvilan. Låt vapenvilan fortsätta och inte sluta så här’ så att vi kunde undvika det vi nu ser hända.”


Lösningen är lika enkel som den är omöjlig för Hamas: sluta terrorisera judar, sluta med kollektiv bestraffning av hela södra Israel, sluta använda den egna palestinsk-arabiska befolkningen som mänskliga sköldar, sluta använda den egna befolkning som gisslan för Hamas egen politiska vinnings skull.

Hamas kommer aldrig självmant att gå med på dessa krav. Det är upp till omvärlden att tvinga terrororganisationen att acceptera dessa villkor.

Men det kräver i sin tur att omvärlden verkligen sätter palestinsk-arabiska och israeliska liv i fokus.

Enda sättet att få Hamas att gå med på villkoren är genom att omgående strypa allt bistånd till regimen i Gaza.Fördubbla det gärna efteråt, men först lugn, sedan ekonomisk hjälp. Belöning för framsteg, inte för massmord.

Det finns inget alternativ.

Etiketter: , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

fredag 17 december 2004

Riksdagsförhandlingar om frihet för en apa - tystnad medan fem svenska barn är fångar i Gaza

Riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (s) reser nu till Thailand för att förhandla om frigivningen av rikskända apan Ola.


Fem rikskända svenska barn sitter inspärrade i Gaza sedan de kidnappades och tvångsförflyttades dit av sin internationellt efterlysta far. Ingen svensk riksdagsledamot från den sittande s-regeringen gör några resor för att förhandla om deras frigivning.


Trots barnens förtvivlade rop om hjälp, trots att ett av barnen är allvarligt sjuk i diabetes, och trots att två av barnen – flickor 15 och 16 år gamla – riskerar att giftas bort med sina egna kusiner mot sin vilja.


Svenska regeringen skulle hedras om dess medlemmar engagerade sig lika aktivt och öppet för Sara, Miriam, Zakarias, Amina och Adam i Gaza som vissa ledamöter gör för apan Ola.


Den svenska regeringen har makten att agera: hot om fryst bistånd tills barnen är hemma i Sverige hos deras mamma Elisabeth Krantz, sedan kan man återbörda fullt bistånd igen – omgående och fullt ut.


Det är det enda verktyg Sverige har. Använd det.

Etiketter: , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

måndag 6 december 2004

15-årig svensk flicka snart död i Gaza

15-åriga Kungsbackaflickan Miriam Nowajha kommer snart att sjunka in i koma. Miriam, som tillsammans med sina övriga fyra syskon i åldrarna 6-16 kidnappats och hålls inspärrade i Gaza sedan juni, lider av typ 1 diabetes och håller nu på att dö.

Miriam har bara en teststicka kvar för att mäta sitt blodsockervärde, som idag är farligt höga 28. Utan att veta blodsockervärdet vågar hon inte ta sitt insulin av rädsla för att dosen blir felaktig. Utebliven medicinering leder bland annat till att hon blir oförmögen att fatta avgörande beslut, ens när det rör hennes hälsa eller liv.

Utan insulin kommer 15-åriga Miriam att sjunka in i koma inom 48 timmar. Därefter dör hon i en sakta men oåterkallelig process. Sedan den 6:e december äter hon inte.

Mamman Elisabeth Krantz har vädjat till statsministern, till utrikesminister Laila Freivalds och till UD. Hon har vädjat till svenska generalkonsulatet i Israel som är den lokala svenska myndigheten som har möjlighet att få ut barnen, och i all synnerhet Miriam, från Gaza. Inget har hittills gett något resultat.

Svensk media har ställt upp och intervjuat Elisabeth Krantz. Hon har bland annat berättat att barnens pappa har sagt att han tänker gifta bort de två äldsta flickorna, 15 och 16 år gamla, med deras kusiner, hans brorsbarn. Hon har berättat att barnen – som ju togs till Gaza under sommarens varmaste månad, juni – inte ens har skor på fötterna.

Nu vädjar Elisabeth Krantz till media och politiker att rädda barnen. Läget är nu absolut kritiskt för Miriam. Inom ett par dagar kommer Miriams liv inte att kunna räddas.

Det finns ett verktyg som kan få barnen släppta omgående: fryst svenskt bistånd. Statsministern anser att det ”vore en olycklig utveckling om vi blandade ihop biståndet med ett enskilt rättsfall”.

Miriam är inget rättsfall, hon är en svensk 15-årig medborgare som kommer att dö. Hon kommer att dö medan Sverige fortsätter att betala pengar till den palestinska myndigheten. Att inte pröva icke-konventionella möjligheter att rädda Miriam är ingen ’olycklig utveckling’, det är ett brott. Biståndet kan återställas inom några sekunder utan några biverkningar. Miriam har bara ett liv, och det håller på att sippra ut medan dessa rader läses.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

måndag 16 augusti 2004

Om konsten att inte se det man inte vill

Med oroväckande blindhet väljer Per Gahrton och Henrik Carlborg att ignorera 97 procent av det som pågår i Mellanöstern, och enbart fokusera på de återstående 3 procenten.


Att konsekvent kalla det israeliska säkerhetsbarriären för en mur när blott 3 procent av dess sträckning består av just en mur och de återstående 97 procenten består av genomskinnligt staket, säger mer om Gahrtons och Carlborgs inställning och selektivitet än om barriären, dess uppkomst, dess sträckning eller områdets prekära situation.

Gahrton och Carlborg skriver lika vältaligt – om än lika felaktigt – om ”etnisk rensning”. Men de syftar konstigt nog på Israel. Ett egendomligt påstående om ett Israel där 20 procent av dess befolkning består av just muslimska araber. Siffror kanske inte är Gahrtons och Carlborgs starka sida, trots allt? Än egendomligare blir deras påstående när man tar i beaktande att hela avsikten med det palestinska våldet mot israeliska civila går ut på att säkerställa att inga judar bor bland araber. Som till exempel i Hebron – judarnas heligaste plats jämte Jerusalem. Palestinierna förespråkar ett judenreint Palestina, men det tycks inte bekomma Gahrton och Carlborg.

Gahrton och Carlborg uppmanas härmed göra ett litet experiment: klä sig i typiska arabiska kläder, med kefiyyeh och allt, och ta en promenad i det israeliska Tel Aviv. På sin höjd kommer de att lida av enorm uttråkighet, då de upptäcker att ingen ägnar dem mer uppmärksamhet eller tid än de gör någon annan förbipasserande. Sedan bör Gahrton och Carlborg fullfölja experimentet genom att ta på sig typiskt judiska kläder, med kalotten och allt, och ta en promenad i det palestinska Ramallah. De borde förstås skriva sina testamenten först, för därifrån kommer de inte levande.

Bara den som öppnar sina ögon och sina sinnen ser vad som pågår. Varken Gahrton eller Carlborg tycks vara medveten om till exempel det allra senaste i en lång rad attentat utförda av palestinska terrorister, det mot Kalandia förra veckan då två palestinier dödades och flera palestinier samt israeler skadades av en palestinsk bomb. Gahrtons och Carlborgs bundsförvanter inom det palestinska al Aqsa Martyrernas Brigad tog på sig det dådet och omgående deklarerade de två palestinska offren som hjältemodiga martyrer. Liksom de gjorde med den 14-åriga palestinska pojken som palestinska terrorister dödade när han försökte förhindra dem från att avfyra raketer mot civila israeler från hans hem. Ytterligare en ofrivillig martyr som radarparet Gahrton/Carlborg inte tycks veta något om.

Men den största missen av alla som Gahrton och Carlborg gör sig skyldig till är att inte poängtera att våldet enkelt kan stoppas genom att strypa biståndet till palestinska myndigheten, eftersom dessa medel frigör motsvarande pengar från den egna budgeten för att finansiera fortsatt palestinsk terror.

Terror som även drabbar palestinier. Fast då kallas de förstås ”ofrivilliga martyrer”.

Etiketter: , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 14 juli 2004

Haagdomstolen ett politiskt verktyg

Domstolen i Haag har gett sig in i något som den inte har med att göra. Att dess anti-israeliska utlåtande fälls av representanter från bland andra Frankrike – vars ambassadör för inte så länge sedan kallade Israel för ”ett skitigt litet land”; Kina – som massakrerar sina egna oliktänkande men som inte blir föremål för Haagdomstolens funderingar; och det muslimska Jordanien, en majoritet av vars befolkning är palestinska araber, gör knappast något för domstolens trovärdighet eller oberoende.

Förra veckan kom Internationella domstolen i Haag, ICJ, med ett sedan länge väntad utlåtande som brännmärkte Israels byggande av sin anti-terror barriär. Det skrivna utlåtandet, som bestod av 60 sidor, fokuserade enbart på barriärens rutt, medan orsaken till dess tillkomst – palestinskt barbari i form av upprepade attentat mot civila israeler på bussar och i restauranger – inte berördes alls. Barriären och dess sträckning förklarades vara illegala, den dagliga palestinska terror som gett upphov till barriären nämndes inte. Utlåtandet välkomnades av palestinska terrororganisationer, som omgående omsatte det i terrorbombningen av en buss i Israels största stad, Tel Aviv. Resultatet blev en död och 30 lemlästade. ICJ tycks ha uppenbara problem med att se länken mellan orsak och verkan.

En lögn blir inte sannare för att den upprepas. Israels anti-terror barriär byggs inte på palestinskt territorium. Den byggs på omtvistat territorium – enligt den ofta citerade FN-resolutionen 242. Det är just det som är kärnan i problemet: palestinierna kräver området som sitt, och Israel, som tog över området i ett försvarskrig, kräver också delar av det som sitt – för att säkerställa att landet aldrig mer ska behöva försvara sig mot anfall. Det är i ett lagens mening omtvistat territorium. Det är en logisk absurditet att påstå att bara för att palestinierna kräver något som aldrig varit deras, borde det därför tillfalla dem. Israel gör också anspråk på delar av precis samma område. Att ignorerar den judiska statens anspråk på ett omtvistat område som icke-judar också önskar, kallas för särbehandling. Denna slags särbehandling kallas mer specifikt för anti-semitism.

Resolution 242 kräver att denna tvist ska lösas genom förhandling. Det står inget om att dessa förhandlingar får omfatta palestinska självmordsattacker mot civila israeler som ett legitimt påtryckningsmedel. Enligt FN har varje land rätt att försvara sina medborgare mot angripare. Utan angreppsterror utförda av palestinierna skulle Israel inte behöva försvara sig. Och inte heller behöva bygga någon anti-terror barriär – någonstans.

Barriären är temporär, och dess effekter är tillfälliga. Den inte bara kan plockas ner, utan faktiskt har plockats ner närhelst Israels Högsta Domstol har krävt det – av hänsyn till palestinska behov. Så sent som förra månaden, till exempel, beordrade HD att två mil av barriären skulle flyttas, vilket också skedde.

Effekten av palestinsk terror är allt annat än temporär – döden är oåterkallelig. Det kan familjerna till 1000 döda samt hundratusen skadade israeler intyga. Israeler som vågar sig på det oerhört riskabla i att åka till jobbet eller till skolan kommer inte fram – de sprängs i småbitar av palestinska terrorister. ICJs utlåtande ägnar inte dessa israeler en tanke, däremot uttrycker man sympati för palestinier som på grund av barriären ibland kommer sent till sina arbeten eller till skolan. Man jämför palestinsk bekvämlighet med israeliskt liv. En fullkomligt bisarr jämförelse.

Haagdomstolens ensidiga utlåtande tolkades av palestinska terrorister som ett grönt ljus för fortsatt terror, med bussbombningen i Tel Aviv direkt efteråt. TV-reportern Emma Hurd på Sky News gjorde ett kusligt intryck tisdagen den 13:e juli när hon rapporterade från ett av flera liknande sommarläger för småbarn i Gazaremsan (http://www.sky.com/skynews/article/0,,30000-13154917,00.html). Det var barn från 9 år och uppåt, lärare, vuxna ledare, gratulationer och diplom i slutet av kursen. Temat för lägret var ”Att döda israeler”. De unga deltagarna, med ännu yngre barn som åskådare, drillades i att skjuta, sticka med kniv, aptera bomber, halshugga, kidnappa. Allt riktat mot judar och israeler. En hel generation barn som i späd ålder skolas i mördande. Gazaremsan är det FN-tätaste området på jorden, men FN säger inget. EU, som bidrar med stora summor årligen till palestinierna, säger inget. Och ICJ, som studerat effekten av terrorbekämpning på palestinier men inte effekten av terror på israeler, säger inget.

Om man menar allvar med strävan för fred i detta område, borde man för länge sedan ha infört en bojkott mot all finansiering av palestinska organisationer: för varje krona som doneras i bistånd till den korrupta palestinska ledningen, frigörs naturligtvis motsvarande krona från den egna budgeten för fortsatt finansiering av palestinsk terror. Som bussbombningar i Tel Aviv och sommarläger i terrormetoder för 9-åriga palestinska barn. Svenska skattebetalare subventionerar dödslägren genom stora bidrag kanaliserade via FN, EU, SIDA, Svenska kyrkan.

ICJ-utlåtandet är politiskt motiverat och därför oseriöst. Att göra offret till skyldigt för sitt eget lidande har många historiska förtecken, inte minst inom klassisk antisemitism. ICJ kan ju inte rimligtvis vilja betraktas som anti-semitisk. Återstår då frågan varför den låter sig rättas in i antisemitismens ledband.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

torsdag 8 juli 2004

Lutherhjälpens kristna budskap: bojkotta den judiska staten

Svenska kyrkans företrädare blir alltmer ensidiga ju mer dess politiska ställningstagande i Mellanösternfrågan ifrågasätts. Den tar ut helsidesannonser i tidningar där man talar om behovet av ”katastrofinsatser” för att motverka ”undernäring” och ”hunger” i Gaza. Anledningen är konflikten med Israel.

30 procent av israeliska barn lever under existensminimum på grund av samma konflikt – en konflikt som påbörjats av palestinierna genom sin intifada. Svenska kyrkan ignorerar detta, och ser ingen anledning att hjälpa dessa judiska barn. Som så ofta i sammanhang som har med israeler eller judar att göra, sätts tonen av den politiskt motiverade ledningsgruppen för Svenska kyrkan. Dess bojkottkampanj mot den judiska staten är ännu ett exempel på en anti-israelisk hållning som lätt slår över i en antijudisk. På svenska kallas detta för antisemitism.

Inte nog med det, Svenska kyrkan startar sin ensidiga anti-israeliska reklamkampanj samtidigt som tålamodet slutligen tryter hos palestiniernas största stödgrupp – Kvartetten bestående av USA, EU, FN samt Ryssland. Kvartetten har nu gett palestinierna ett ultimatum att reformera eller se allt finansiellt stöd indraget. Orsaken är det som alla vetat men bara Israel vågat säga: att hungern, det svåra ekonomiska läget, bristande boendet och sociala misären är självförvållade – resultatet av den palestinska ledningens korruption och politiska rävspel med det egna folket som insats.

Frågan är hur folket i Gaza svälter trots de mångmiljonbelopp – i dollar – som årligen ges i bistånd till den palestinska regimen. Öronmärkta för mat, men som används för finansiering av sprängämnen och självmordsbombare.

Svenska kyrkan går ut med sin reklamkampanj i bred internationell motvind. Detta är antingen ett tecken på oerhörd arrogans, eller bevis för hur verklighetsfrämmande organisationens politiskt motiverade ledning är.

Etiketter: , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 21 maj 2003

Ensidighet hos Rädda Barnen

Rädda Barnen uttrycker beundransvärt stöd för en del av Mellanösterns mest eftersatta invånare – de palestinska barnen – och jag hoppas verkligen att ni fortsätter era ansträngningar för dessa barns skull. I brist på vuxna palestinska ledare som uppträder ansvarsfullt är det ofta utomstående som Rädda Barnen som får fylla det tomrum som skapas.

Jag gladdes åt att läsa att ni inte förringar de judiska israeliska barnens ständiga rädsla för självmordsbombare (trots att ni konsekvent undviker att nämna att det är just palestinska självmordsbombare det handlar om – någon motsvarande glömska kunde jag inte upptäcka då ni specificerar allt elände som Israel anklagas för). Dock är jag inte riktigt klar över just när och hur ofta ni i tryck och med lika stort eftertryck har tagit avstånd från palestinska mord på israeliska barn. Ni kanske kan ge länkar till dessa artiklar, samt diarienummer på de brev ni överlämnat till utrikesminister Anna Lindh där ni kräver ett slut på palestinska mord på israeliska barn?

Jag tänkte mig ett brev där ni uttryckte er önskan att regeringen framför följande krav till Palestinska Myndigheten:

* att Palestinska Myndigheten häver bistånd (i och för sig bistånd som kommer från Sverige) till självmordsbombare och fängslar dem som ger och mottar finansiell kompensation för familjemedlemmar som spränger sig till döds i sin önskan att slakta oskyldiga judar. I stort sett vilken del av Human Rights Watch rapport ”Erased in a moment” (http://www.hrw.org/reports/2002/isrl-pa/) ger en skrämmande bild av hur systemet är uppbyggt och dess verkan.

* att Palestinska Myndigheten upphör med den avtalsstridiga och rättsvidriga behandlingen av sina minderåriga genom antisemitisk indoktrinering och användandet av skolböcker där vare sig ordet eller konceptet Israel finns, men där hela området mellan Medelhavet och Döda Havet benämns Palestina. Titta exempelvis på http://www.edume.org/reports/1/6.htm som visar kartor där Palestina ersatt hela Israel; http://www.edume.org/reports/1/7.htm som visar textavsnitt i skolböckerna där de israeliska städerna beskrivs som palestinska; http://www.edume.org/reports/1/8.htm där Jerusalem benämns huvudstaden i Palestina.Det är denna sorts indoktrinering som hjärntvättar palestinska barn så de växer upp till villiga våldsverkare och självmordsbombare.

* att Palestinska Myndigheten tvingas efterleva sina tidigare åtaganden gällande pressfrihet och ett slut på antisemitism i dess egen massmedia. Några exempel ges på http://www.pmw.org.il/bulletins-041102.html; http://www.adl.org/Anti_semitism/arab/media_2q02.asp där man drar paralleller mellan Zionism och Nazism; http://www.adl.org/issue_israel/Monopoly.asp där man framställer judarna i rollen som världskonspiratorer.

Visa mig var ni redan framställt dessa krav som ett led i er kamp för hela regionens barn och ni har större chans att bli tagna på allvar.

Sedan vill jag påpeka vissa grundläggande brister i ditt brev: du skriver gärna om barn ”vars rättigheter kränks”, men lägger skulden på Israel. Länken http://www.honestreporting.com/graphics/babies.jpg visar bilder på spädbarn uppklädda till självmordsbombare. Ni menar väl inte att detta skulle föreställa israeliska barn vars grundläggande rättigheter så groteskt kränks? Det om något är ett exempel på den sorts hjärntvätt som bryter inte bara mot varje barns rättighet till normal uppfostran, utan även mot allt vad anständighet heter. Men ni skriver inte ett ord om kränkningar av barnens rättigheter om kränkningarna utförs av palestinska araber.

Titta objektivt på vem det är som inte bara tillåter, utan faktiskt uppmuntrar och indoktrinerar de stackars palestinska barnen till sina våldsdåd. Läs exempelvis vad självaste Abu Mazen har att säga om saken i en intervju den 20:e juni 2002 med den jordanska tidningen ”Alrai” (http://honestreporting.com/graphics/abumazen.gif). Där säger han ”Minst 40 barn i staden Rafiah har fått sina armar bortslitna som resultat av rörbomber som exploderat för tidigt. Dessa barn får fem shekel (motsvarande tio kronor) för varje rörbomb de kastar.” Men på Rädda Barnen beskyller ni den israeliska militären som besvarar attackerna! Och ni skriver fortfarande inte ett ord om de kränkningar av barnens rättigheter som utgörs av att vuxna palestinska araber uppmuntrar till och faktiskt betalar för detta våld!

Du skriver också att ”minderåriga palestinska barn bl.a. anklagade för stenkastning hålls i israeliska militära arrester”. Du väljer att använda ordet ”anklagade”. Inte ”ertappade”, eller ”dömda”. Till och med här undviks sanningen! Och fortfarande skriver ni inte ett ord om att dessa barns rättigheter kränks när de offras av sina egna vuxna som frontsoldater genom ständig uppmuntran att konfrontera tungt beväpnade soldater som letar efter kända mördare. Vill Rädda Barnen bli påmind om de relevanta paragraferna som förbjuder användandet av barnsoldater och som påbjuder att barn aktivt ska skyddas från våldshandlingar i krigszoner?

Det är mycket lovvärt att ni ”påtalat kränkningar av … barnens rättigheter vid mötet med kommissionen för mänskliga rättigheter i Genève”. Jag förutsätter att ni i samma skrivelse även påkallade uppmärksamhet på det faktum att terrororganisationer som Hamas, Al Aqsa, Islamisk Jihad osv förlägger sina ledningscentraler, bombfabriker och vapengömmor i tättbefolkade civila områden – inklusive skolor? Detta i strid mot Fjärde Genévekonventionen [3:1:28] och trots direkta fördömanden från bl a FN-chefen Kofi Annan. Jag är mycket tacksam för en länk till den plats på nätet eller diarienumret på de överlämnade dokumenten där detta påtalats.

Du skriver om hur angelägna ni är om rättigheterna för ”barn av andra nationaliteter”. Det vet jag att ni är, varför jag gärna skulle vilja se de länkar till framställanden, artiklar och överlämnade brev som handlar om de fruktansvärda öden som möter barnen i Tjetjenien, Kongo, Bangladesh, för att bara nämna några. Gärna med en uppräkning av det totala antalet framställanden ni gjort i dessa ärenden jämte motsvarande framställanden om palestinska barn. Och så en motsvarande lista om era framställanden om hur de israeliska barnen far i det av Hamas, Al Aqsa, Islamiska Jihad och Yasser Arafat styrda våldet.

Du avslutar ditt brev med att det är ”de palestinska barnens situation vi anser vara värst för närvarande och det är därför vi för fram den”. Er åsikt delas inte av många. Exempelvis inte av Dr Avital Laufer från Adler Center For The Study of Children in Distress, som i en färsk studie citerad i tidningen Ha’aretz 20 april 2003 (http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=286539) påpekar att ungefär 40 procent av israels judiska barn lider av moderata till allvarliga symptom of ”post traumatic stress disorder” (PTSD). Enligt en undersökning som gjordes av Tel Aviv University, har 15 procent av Israels barn medium till allvarliga symptom, medan tillståndet för 9 procent av landets barn är kliniskt akut.


Mot denna bakgrund hade ni skapat ett mycket seriösare intryck om er rapport till Anna Lindh inkluderat ALLA fakta. Ni bedyrar att ni inte på något vis är partiska. Därför bör ni vilja göra allt för att inte uppfattas som sådana. Och därigenom förtjäna ännu bredare stöd i ert tyvärr nödvändiga arbete. För ALLA barn.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

torsdag 6 mars 2003

Och terrorn bara fortsätter

Tidigt i mars 2003 lättade Israel på inreserestriktioner för den palestinskarabiska befolkningen. Denna goodwillgest möttes den 3:e mars av sedvanliga antisemitiska attacker i Palestinska Myndighetens officiella TV kanal.


Man sade att judarna ”släpper ner saker från sina flygplan som våra barn ska tro är leksaker. Men i själva verket är de minor”. Man fortsatte: "Judarna planerar att rasera Al Aksa-moskén under förevändning att de letar efter sitt Heliga Tempel trots att Templets ruiner inte ligger där – brotten mot våra heliga platser fortsätter”.

Två dagar efter detta utfall kritiserade utrikesminister Anna Lindh Israels terrorbekämpningsmetoder på Västbanken och i Gazaremsan – men nämnde inte Palestinska Myndighetens uppvigling som ger näring till terrorismen.

Ett par timmar efter Anna Lindhs kritik av Israel massakrerade en palestinskarabisk självmordsbombare 15 israeliska civila – de flesta skolbarn – och ytterligare cirka 40 lemlästades på en buss i Haifa.

Det kan tyckas vara bara dålig tajming att Anna Lindhs kritik av Israel framfördes ett par timmar före massmordet. Men det faktum att inget massmord skett mot israeliska civila mellan 5:e januari och 5:e mars beror inte på att den palestinskarabiska regimen gjort en helomvändning ifråga om användandet av terror mot civila israeler. Förklaringen är att Israel lyckats förhindra dessa dåd genom att aktivt jaga terroristerna på deras egen planhalva. Varje dag stoppas 2-3 försök till självmordsbombningar, och det inkommer cirka 50 terrorvarningar varje dag. Den 5:e mars lyckades terroristerna göra det som de förhindrats göra under två månaders tid – förhindrats genom just de metoder som vår utrikesminister anser är ”fullständigt förkastliga ur mänsklig synvinkel”.

Motsvarande kritik mot Palestinska Myndigheten står inte att läsa någonstans. Inget fördömande av Arafatregimens uppvigling till religiös motsättning, massindoktrinering, stöd för terrorhandlingar. Inga förslag om bestraffning av Myndigheten, eller strypning av bistånd från Sverige eller EU tills en mer transparent struktur för dess användning införs. Inga förslag på militära eller ekonomiska krafttag mot terrorns infrastruktur på Västbanken eller i Gazaremsan.


Israel kämpar mot terrorister som tvångsanvänder mänskliga sköldar i form av civila palestinska araber. För terroristerna är strategin lika klar som cynisk: visserligen kommer de att förlora varje militär aktion mot israelerna, men de kommer att vinna PR-slaget för varje död civil arab de kan uppvisa. Bomber förvarade i skolor, ambulanser, till och med i moskéer, hör till vardagen. Det är upp till civila palestinier att bestämma sig för om de vill fortsätta missbrukas på detta sätt, eller själva krossa terroristerna. En sak är uppenbar, och det är att verklig förändring bara kan komma från palestinierna själva. Israelerna kan inte påtvinga dem en lösning, ej heller kan Hamas, Islamiska Jihad eller en korrumperad Arafat. Sverige kan aktivt bidra genom motkrav för fortsatt finansiellt stöd. När väl den palestinskarabiska befolkningen har bestämt sig för att priset för att vara i klorna på terroristerna är för högt, först då kan verkliga förändringar ske. Och först då kan man åter sätta sig runt det förhandlingsbordet som Arafat bombade sönder för drygt två år sedan när han utlöste den våg av självmordsattentat som åter exemplifierades den 5:e mars.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 5 mars 2003

Öppet brev till utrikesminister Anna Lindh

Bästa utrikesminister Anna Lindh,

Vilken enastående dålig tajming att Din kritik av Israel framförs samma dag som 15 civila israeler sprängs till döds och ytterligare 40 lemlästas i Haifa.


Du kritiserar Israel för hårdhänthet mot palestinaaraberna på Västbanken och i Gazaremsan. Du säger att ”under den senaste månaden har 72 palestinier, många av dem civila, dödats”. Jag letade förgäves efter Ditt klargörande angående just hur många av dessa som var civila och hur många som faktiskt var beväpnade terrorister. Jag letade också förgäves efter Din förklaring att samtliga dessa dödsfall skedde mot bakgrunden av oförminskat tryck från palestinskarabiska terrorister mot den judiska staten.

Bästa utrikesminister, det faktum att inget massmord skett mot israeliska civila i sina bussar mellan 5:e januari och 5: mars beror inte på att den palestinskarabiska regimen har gjort en helomvändning ifråga om användandet av terror mot civila israeler. Nej, förklaringen – som jag förgäves letade efter bland Dina kommentarer – är just att Israel har lyckats förhindra dessa dåd. Det sker cirka 10 sådana försök varje dag. Varenda dag utan avbrott. Den 5:e mars lyckades dock terroristerna göra det som de förhindrats göra under två månaders tid – förhindrats genom just de metoder som Du anser är ”fullständigt förkastliga ur mänsklig synvinkel”.

Jag läser Din kritik av Israels aktioner mot terrorism. Jag delar helt Din sorg, Din vrede över att oskyldiga civila palestinska araber såras eller dödas i dessa aktioner. Men jag läser aldrig något förslag till alternativ från Din sida. Jag har aldrig läst att Du föreslagit strypning av bistånd från Sverige eller EU då dessa medel missbrukas av Palestinska Myndighetens korrumperade ledning för terrorändamål. Jag läser inte att Du föreslagit krafttag mot terrorns infrastruktur på Västbanken eller i Gazaremsan, Du begränsar dig till att kritisera dem som tar dessa krafttag.

Israel kämpar emot människor som medvetet använder sig av mänskliga sköldar i form av vanliga civila palestinska araber. Hur, bästa utrikesminister Lindh, föreslår Du att man ska få bukt med terroristerna utan att oskyldiga kommer till skada när dessa oskyldiga används som sköldar? Hur övertygar man en hel befolkning att man inte vill dem något illa trots att deras EU- och SIDA-finansierade informationsministerium indoktrinerar dem att tro att israeler och judar är omänskliga varelser?

Det senaste beviset för detta, bästa utrikesminister Lindh, kom bara två dagar innan 15 civila israeler massakrerades av palestinska terrorister och Du fällde din lika okänsliga som opassande kommentar: den 3:e mars basunerades det ut i Palestinska Myndighetens officiella TV-kanal att israelerna ”släpper ner olika objekt från sina flygplan, som våra barn tror är leksaker som de hittat. Men i själva verket är de bomber och minor förklädda till leksaker.”

Det är den ledning och övertygelse, officiellt framförd på arabiska av Palestinska Myndigheten och finansierad av bl a Sverige, med vilken de palestinska araberna konfronterar israels civila befolkning. Vad gör Du för att få stopp på det? För lyckas Du göra det, behöver inte en enda israelisk soldat närvara vare sig på Västbanken eller i Gazaremsan, och då kan man återgå till de förhandlingarna som Arafat bombade sönder och samman för drygt två år sedan med just sådana självmordsattentat som skedde återigen den 5:e mars.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer