Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

fredag 12 februari 2010

Telefon som vapen?

Absolut – om du är palestinsk arab.

Och inte bara som ett sätt att utlösa en bomb.

Israels palestinsk-arabiska ”partners i fred” använder numera sina telefoner för att ringa den israeliska polisen och skrika grovt rasistiskt hat och rikta personangrepp mot dem.

Välformulerade, litterärt genomtänkta och mogna funderingar såsom ”jag ska sätta på din mamma/syster/fru”. Denna epidemi av grova samtal gör att genuina samtal från nödställda inte alltid kommer fram. 

Polisen hanterar idag uppemot 40 000 av dessa telefonsamtal i månaden från palestinska araber. Poliserna som bemannar telefonväxeln har fått träning och instruktion i hanteringen av dessa samtal – de får inte besvara dem på något sätt utan bara lägga på luren.

Vad ni än gör, tala nu inte om för Richard Goldstone att den sionistiska regimen aggressivt och oproportionerligt lägger på luren enbart när palestinska araber ringer. För då kommer Goldstone att omgående vända sig till FN med krav på ytterligare flera miljoner dollar av våra beskattade medel. Med målet att sätta ihop en undersökningskommission vars ansvar begränsas till att skyldigförklara de israeliska poliserna som lägger på luren enbart när palestinska araber ringer. Dessa grova, rasistiska haranger som de judiska poliserna får höra kanske bara är den inledande hälsningsfrasen som föregår ett genuint polisärende, som att en katt sitter fast i ett träd i Hebron, eller att någon granne i Ramallah inte har betalat sin TV-lisens.

Otrolig, men möjlig. Vilket på FN-språk betyder ”definitivt värt att skydda med offentliga statliga medel som en mänsklig rättighet som tillfaller enbart palestinska araber och ingen annan, fram till nionde generation”.

Men vet ni vad? Låt oss vara lite kreativa. Alla samtal till polisen bör automatiskt belastas med motsvarande 200 kronor per samtal. Genuina samtal innebär att denna summa automatiskt och i sin helhet omgående återbetalas till uppringaren. Hela processen tar någon nanosekund och sker obemärkt. Alla rasistiska samtal som slutar med att polisen lägger på luren betyder att avgiften tillämpas i sin helhet.

Israel leder världen i mjukvaruutveckling. Vilken gymnasieelev som helst i Sderot skulle kunna skriva programmet som behovs för telefonsystemet.

Alla inkomster från palestiniernas doneringsiver bör gå till en speciell fond för att bygga ut säkerhetsbarriären.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

måndag 8 februari 2010

Oproportionerlig tystnad

Hamas sköt uppemot 10 000 missiler mot civila israeliska mål under åtta år – hela 2922 dagar.

Islamistregimen avkrävs nu en undersökning av illdåden. Men endast illdåden under de tre veckorna som Israel besvarade eldgivningen i januari förra året.

Under just dessa tre veckor lyckades inte Hamas missiler döda mer än en handfull israeler.

Därför är organisationen mer än beredd att ”be om ursäkt” (en ursäkt som senare drogs tillbaka) för dessa dödsfall – för under samma period dödades flera hundra palestinska araber – till överväldigande del stridande i civil mundering (ett brott mot Genèvekonventionerna) men även ett relativt stort antal civila. Detta på grund av Hamas förkärlek för mänskliga sköldar i form av palestinsk-arabiska barn och vuxna, moskéer och sjukhus, lägenheter och skolor.

Kravet på en undersökning och ursäkt passar Hamas väldigt bra eftersom regimen kan understryka den numerära diskrepansen mellan förlusterna på israelisk respektive palestinsk-arabisk sida. Detta eftersom kravet på undersökningen helt ignorerar de föregående åtta års missilbeskjutningar mot israeliska samhällen, självmordsbombningar mot israeliska civila, avrättningar av civila israeliska bilister, med mera.

Det höjs många arabiska röster mot detta FN-sponsrade förevigande av konflikten. Till och med palestinsk-arabiska röster höjs mot den cynism, den elaka brist på medmänsklighet mot det egna folket, som Hamas visar. Palestinska Myndigheten – inte precis känd för att vara vänligt sinnad mot den judiska staten – säger att Hamas ”tror de är väldigt smarta när deras ledare leker med ord. De anser detta vara ett fundament för sin policy, men de inser inte att denna metod tillhör medeltiden och att den inte ger rörelsen vare sig respekt eller erkännande”.

Att islamistregimen Hamas gör allt för att dels undvika sitt medmänskliga ansvar och dels föreviga en konflikt som grundas i ren och skär antisemitism en är en sak. Att deras bundsförvanter i Libanon, Hizbollah – likt Hamas finansierade och tränade av Iran – spär på med de grövsta av antisemitiska lögnen om judiskt ritualmord och annat gör bara saken värre.

Bloggen MXp skriver också förträffligt och utförligt i ämnet.

Värst av allt är dock omvärldens tystnad.

Goldstonerapporten avkräver Israel ansvar för dess 22 dagar långa svar på 2922 dagars palestinsk-arabisk missilbeskjutning från Gaza mot civila israeler i sina hem, skolor, affärer och sjukhus i Israel.

Denna brist på proportionalitet är alarmerande. Omvärldens tystnad ekar medan Hamas och Hizbollah ökar i styrka och Iran bygger vidare på sina kärnvapen. Bloggaren och analytikern Dick Haas skriver så sent som idag att Irans ledare stolt medger sina planer på att omintetgör den judiska staten. Samtidigt som till exempel Ryssland garanterar Irans säkerhet genom att leverera avancerad missilutrustning till islamisterna i Teheran så att regimen kan ostört fortsätta bygga på sin kärnvapenarsenal.

Tacksamt nog finns det många analytiker på plats i Mellanöstern som inser att man har experimenterat nog med att reflexmässigt be till samma altare decennier i ända utan att ha minsta chans för förändring eller framgång.

Kanske främst bland dessa uppfriskande källor är bloggen ”I Gilboas svala skugga”. Där kan man läsa något så oheligt (med svenska ögon betraktat) som ifrågasättande av den heliga graalen – alltså denna av palestinierna själva motarbetade ”Tvåstatslösningen”. En chimär, en hägring av något som aldrig existerat i palestiniernas vildaste fantasi men som den blåögde omvärlden mest av allt vill ha för att lindra sitt samvete.

Två stater för två folk.

Men som PLOs centrala kommittémedlem Zahir Muhsein så förträffligt uttalade saken den 31 mars 1977 i den holländska tidningen Trouw:
Det palestinska folket existerar inte. Skapandet av en palestinsk stat är bara ett sätt att fortsätta kampen mot staten Israel för att uppnå arabisk enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Det är bara av politiska och taktiska skäl som man talar om existensen av ett palestinskt folk, eftersom det arabiska nationella intresset kräver att man hävdar existensen av ett särskilt palestinskt folk för att motarbetar sionismen.”
När kommer omvärlden att ta palestinierna på allvar? För visst måste det anses vara ett utslag av grov rasism om man anser att man aldrig kan lita på en arab eller muslim – även när han säger i Teheran att han avser att utplåna det judiska landet, när han säger i Holland att det inte existerar ett ”palestinskt folk”, när han säger i Gaza City att judar är avkommor till grisar och apor, när han predikar i Mahmoud Abbas egen statliga TV-station att judar måste dödas varhelst de finns, när han uppkallar gator och torg i Ramallah efter de massmördare som har lyckats med bedriften att döda så många oskyldiga civila judar som möjligt?

Fanatiker skriker ut sitt nakna rasistiska budskap, och ju högre de skriker ut det, desto mindre tycks omvärlden kunna tro det.

Den moderna rasismen: omvärlden tror inte att en arab eller muslim någonsin kan tala sanning. Även när han gör det.

Det är riktig rasism.

 
Användbara länkar från denna blogg:
Europeiska kommissionen inför rätta
Frågesport för fred
Ockupation
Nytt år, samma gamla problem
FN: stör oss inte med fakta
En vinstgivande investering
Sverige - Europas första islamistiska republik?
Haniyeh och Nasrallah inför rätta. Aldrig i livet!
Carl Bildts antiisraeliska politik
Musiken tystnar medan vi leds till vårt öde
 

Etiketter: , , , , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

torsdag 30 april 2009

Säg som det är

Vi är rasister. I Sverige är det i lag förbjudet att sälja fastigheter till judar.

Den som ertappas med att ha sålt ett hus till en jude kan tilldömas lagens strängaste straff. I Sverige har vi inte dödsdom men om vi hade det, då hade den skyldige inte kostat samhället en massa pengar under en massa år, han hade istället dödats i lagens namn.

Gott så, mera sånt. Varför slösa våra pengar på att ta hand om kriminella? Är man kriminell ska man betala för det – med livet.

Och att sälja hus till judar är ju rent ut sagt kriminellt.

Innan någon nu febrilt slår upp telefonnumret till Diskrimineringsombudsmannen ska det poängteras att ovanstående självfallet inte är något annat än idioti, en absurditet som undertecknad naturligtvis inte står för, håller med eller ser som tänkbar, än mindre acceptabel.

Icke desto mindre är ovanstående förhållande tyvärr alldeles riktigt, alldeles sant.

Hur förödande det än låter.

Vi pratar naturligtvis inte om Sverige. Men vi pratar naturligtvis om judar.

Vi pratar om Palestinska Myndigheten, som inte bara utfärdat en lag om förbud mot försäljning av hus till judar, utan tillämpar lagen med full kraft. De som ertappas med att sälja hus till judar döms till döden.

Som 59-årige palestinska araben Anwar Brigith från byn Beit Umar på Västbanken fått erfara. President Mahmoud Abbas – som av bland andra Sverige hyllas som en sann demokrat och den enda garanten för ”fred” mellan israeler och palestinska araber, står bakom lagen om förbud mot försäljning till judar.

Skulle man i Sverige acceptera lagstiftning mot försäljning av hus till judar? Eller skulle man istället anse att detta är den mest primitiva formen av rasism, en främlingsfientlighet som inte hör hemma i något civiliserat samhälle?

Om man inte accepterar sådant förödande rasism i Sverige, varför ska då Sverige fortsätta att ekonomiskt, diplomatiskt och moraliskt fortsätta underhålla Palestinska Myndigheten, som tillämpar denna lag?

Om vi i Sverige rycker på axlarna med förklaringen att sådant uppförande är gott nog åt palestinska araber, är då Sverige inte dubbelt skyldig till rasism, då vi tycks tro att araber är för dumma för att ens förstå hur man uppför sig civiliserat?

Sverige ser gärna sig självt som världens samvete, men vi tycks inte ha minsta samvete när det gäller samröre med diktaturer, antidemokrater och rasistiska regimer.

Otänkbart: förbud att handla med judar. År 2009.

Men medan det otänkbara utspelar sig framför våra ögon, kan Carl Bildt inte göra nog för att understryka sitt stöd för den palestinska regimen.

Han tar inte en tillräckligt lång paus i sina vänskapliga resor till de palestinska områdena för att med kraft villkora fortsatt svenskt bistånd till den kidnappade israeliske killen Gilad Schalits omedelbara frigivning.

Men Gilad Schalit är bara jude. Tänk vilka rubriker det skulle bli om Israel stolt medgav att man hade kidnappat en arab och att han har hållits inspärrat i en underjordisk håla i 1050 dagar, utan tillgång till advokat, familj, Röda korset. Utan tillgång ens till solljus.

En lag för judarna, en helt annan för alla andra.

I synnerhet för de som handlar med judar.

SvD, DN, Arutz7, JPost, TurkishWeekly, BBC, Wikio, AtlasShrugs, Haaretz, Hubdub, JBlog, Eye on the World, PrairiePundit, Aharoni, IMEMC, NationalPost, Notes on Civil Society, IsraelMatzav, JihadWatch,
SapereAude,

Etiketter: , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer