Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

söndag 25 oktober 2009

FN: Stör oss inte med fakta

Vad FN inte kan se.


Gilad Schalit (höger) och hans far Noam Schalit. Efter att har kidnappats från Israel som 18-åring har pojken i mer än 3 år suttit inspärrad hos Hamas i Gaza utan tillgång till familj, Röda korset eller advokat, i trots mot FN-stadgarna om mänskliga rättigheter.

Hamas skyddas fortfarande av FN genom enorma penningbidrag och den automatiska pro-islamistiska majoriteten i FN.


Familjen Hatuel, mamma Tali samt hennes fyra barn – det yngsta 2 år gammalt – sköts till döds från en meters håll av Hamas med en kula vår i huvudet. Mamman, som var gravid i åttonde månaden, fick en extra kula i den havande magen.


Hamas skyddas fortfarande av FN genom enorma penningbidrag och den automatiska pro-islamistiska majoriteten i FN.


Efter det 30 dagar långa kriget i Gaza i januari 2009 – ett svar på 8 år av palestinska missiler mot israeliska civila – bestämde sig FN via sin ”människorättsorganisation” UNHRC att tillsätta en kommission ledd av Richard Goldstone vars förutbestämda uppgift var att fördöma Israels svar på de 12 000 palestinska missilerna. De palestinska missilerna mot israel skulle inte undersökas.

Kriget började sålunda när Israel slog tillbaka…


Richard Goldstone. Hans enda källa till information, i strikt enlighet med det mandat han fick av FN och som betalades av FN – det vill säga våra skattepengar – var Hamasinformatörer.
Richard Goldstones mandat från FN var att undersöka endast Israels svarsoperation, inte de 8 år av palestinska attacker som föranledde Israels svar.

FN, år 2009. Betala din medlemsavgift men stör oss inte med fakta.

FN. Förenta Nationerna. Ärligt talat, vad är det som förenar världens kvarvarande demokratier med den stora majoriteten pro-islamistiska diktaturer?

Dags för en ny organisation som förenar världens demokratiska nationer. De övriga får gärna behålla sin privata organisation. Den får gärna fortsätta att kallas för FN. Med den enda skillnaden att de får finansiera den själva.

Washington Post
The Independent om palestinska flyktingar/FN:s del i den pågående konflikten
UN Watch/Richard Kemp - försvar är varje nations rätt
Kuwait Times om den interna palestinska krigsföringen
The Spectator/Melanie Phillips - Storbritanniens svek
The Guardian - A Moral Atrocity
The Washington Post om den nya generationens flyktingar till Israel - från muslimska länder
New York Times - om männikso-orättsorganisationen UNHRC
The Washington Times - FN gullar med terrorister
Jeffrey Goldberg om flyktingar
Ilya Meyer om behovet av en ny internationell kommission
IM om Evolutionsteori i Mellanöstern
IM om Bantningsdiet i Mellanöstern
IM om Problemlösning i Mellanöstern
IM: Avsluta ockupationen av FN
IM: Slut på rasism - lika behandling för alla

Etiketter: , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

måndag 12 oktober 2009

En ny internationell kommission

En internationell kommission behövs.

En
internationell kommission för att en gång för alla grundligt undersöka det massiva, groteska missbruket av FN-kassan till att enbart delegitimisera ett enda land: Israel.

Inte en kommission bestående av ett par lågbetalda revisorer som redan får sina löner betalda av FN – det vill säga av dig och mig.

Utan en internationell kommission på absolut toppnivå, vars medlemmar kommer från de bäst renommerade finansiella instituten utan några som helst länkar till FN eller till någon regering.

En dyr, totalt oberoende, revisorsfirma av absolut topp kvalité som skulle ta detta uppdrag som vilket annat uppdrag som helst: med målet att identifiera finansiella oegentligheter och lägga fram en kravlista innehållande förslag till förbättringar. FNs egna revisorer ska hållas utanför processen. Samma gäller samtliga andra FN-anställda.

Ingen organisation i hela världen skulle kunna göra det som FN dagligen lyckas göra: det vill säga, använda dina pengar för att finansiera ett privat krig. Det skulle rubriceras förskingring.

Inget bolag i hela världen skulle kunna göra det som FN dagligen lyckas göra: att förbise de mest elementära reglerna om god bolagsetik och finansiell stringens och istället använda bolagets medel för privat bruk, i det här fallet att finansiera ett privat krig. Det skulle rubriceras förskingring.

För medan du läser denna korta text har FN, via den automatiska anti-israeliska majoriteten, stulit ytterligare åtskilliga miljoner ur den gemensamma kassan för att mot din vilja föra sitta smutsiga lilla privatkrig. Via otaliga – och dyra – kommissioner, utredningar, organisationer, analyser. Allt ämnat att utarma FN finansiellt, paralysera det internationella samfundet och delegitimera Staten Israel politiskt.

Det är samma organisationer som är tysta om Kinas förödande framfart i Tibet samt dess massakrer på etniska minoriteter inom Kina, samma organisationer som inte med ett enda ord berör massakrer av tusentals och hundratusentals människor i Afrika och de forna sovjetiska republikerna, samma organisationer som totalt ignorerar avrättningar av kvinnor, minderåriga och politiskt oliktänkande i Iran, Saudiarabien, Syrien, Libanon, Egypten, Gazaremsan, Västbanken.

FNs ansträngda kassa är i händerna på organisationer som tar principlösheten till nya höjder, organisationer som ignorerar människor i skriande behöv för att istället spendera pengarna – dina pengar – på sitt smutsiga lilla privata krig.

Ni som lyckas med bedriften att fortfarande ha ett jobb i ett Sverige, ett Europa, en värld, i ekonomisk kris, tänk på vart dina pengar går.

Det är dags att ersätta Goldstone med en kommission som undersöker Goldstone.

Skulle du acceptera att någon kom in utan att knacka på dörren, länsade din plånbok och sedan använde pengarna till att finansiera sin egen lilla privata tvist med dig?

Det är vad som händer. Varje dag.

Det gäller våra pengar. Vi behöver en internationell kommission för att undersöka hur våra pengar används.

Valuta för pengarna. NU!

Villkora svenskt bistånd
Största hindret
Krig i vår tid
Vart går dina pengar?
Kyrkornas världsråd
Svenska investeringar
Terror lönar sig
NGO Lawfare
NGO Monitor om Diakonia
Richard Landes,

Etiketter: , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer