Svenska English

Close
Integrationsforum

Intresserad av föreläsningar om integration, multikulturalism och invandring?


Jag sätter pennan – eller tangentbordet – åt sidan och tar istället upp mikrofonen.

Hos dig.

Det vill säga hos statliga verk, statliga/regionala/lokala myndigheter, företag, föreningar, skolor, religiösa samfund.

Hälsningar
Ilya

Klicka här för att veta mer.

måndag 11 maj 2009

Påven kom till Israel

Han kom med ett budskap.

Ett budskap som han uttalade på fyra språk: Shalom, Salve, Salaam, Peace.

Det var hans första besök till Israel som påve, faktiskt endast det andra besöket som en påve någonsin gjort i Israel.

Ändå visade Påven Benediktus XVI på en sällsynt principfasthet och oberoende, en avundsvärd inre styrka och en underbar medmänsklighet. Påven, som är en religiös och inte är en politisk ledare och som sådan inte får betalt för politiska ställningstaganden, gjorde det som till exempelvis svenska politiska ledare inte gjort. Han träffade pappan till den enda juden som hålls kvar i ett Gaza som i övrigt är etniskt rensat från judar. Till och med döda judar har fått grävas upp från Gazaremsan för att åter begravas i Israel. Allt för att blidka Gazapalestiniernas krav på ett område kliniskt rensat från judar.

Under sitt besök i Israel tog Påven Benediktus XVI tillfället att träffa Noam Schalit, pappa till pojken Gilad Schalit som kidnappades från Israel för 1100 dagar sedan och har sedan dess inte fått se familj, Röda korset, advokat, läkare, eller solljus – han sitter inspärrad i en håla 10 meter under jorden. Hamas, det palestinska regeringspartiet som kidnappade Gilad Schalit, betraktar honom som en mänsklig handelsvara, att användas i utbyte mot dömda arabiska massmördare som av Hamas hyllas som hjältar. Slaveri och människohandel är förbjudna i hela världen med praktiseras alltjämt av Hamas samt av somaliska pirater.

Påven träffade pojkens pappa och bad dels en bön för pojkens välbefinnande och dels vädjade om hans frisläppande.

Påven, som inte får betalt för politiska ställningstaganden och som är en respekterad oberoende ledare, ansåg inte att det låg något kontroversiellt i att vädja för en ung pojkes liv. I all synnerhet då pojken inte anklagas för något utan bara är handelsvara.

Europeiska och i all synnerhet svenska ledare, å andra sidan, får lön för att ta politiska ställningstaganden. Lönen inkasseras, men någon resa till familjen Schalits hem för att i anständighetens namn vädja om sonens frigivande har uteblivit.

Det som gör det hela ännu mer smaklöst är att svenska politiska ledare såsom statsministern, utrikesministern och biståndsministern faktiskt har möjlighet att utan våld säkra pojkens frigivande: via det svenska biståndet. Svenskar genomlever just nu den svåraste ekonomiska krisen i modern tid med ständigt stigande arbetslöshet, men biståndet till palestinierna fortsätter i oförminskad takt.

Man kan alltid återuppta, till och med fördubbla, biståndet. Men att fortsätta betala pengar till ett samhälle som idkar människohandel är inte bara motbjudande, det är riktigt ociviliserat.

Sverige tycks ha mycket att lära sig av Vatikanen.

Påven pratar öppet – medan Sverige intar en genant tystnad. Samtidigt som plånboken gapar allt öppnare och en strid ström av svenska skattekronor flyger till Gaza.

En märklig värld vi lever i.

Andra tidningsartiklar och bloggare:
Ynet, Haaretz, MXp, FiM, SapereAude, IsraelISverige, 2, 3, Gilboa,

Andra artiklar om Gilad Schalit, Hamas och selektivitet från denna webbsida:
IM1, IM2, IM3, IM4, IM5, IM6, IM7, IM8, IM9, IM10,

Etiketter: , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

måndag 20 april 2009

Grov rashets och rå rasism som statsreligion

Idag börjar FN:s Durban II-konferens om rasism.

Idag börjar FN:s Durban II-konferens om rasism.

Det är en konferens i vilken alltfler demokratiska länder – däribland Sverige – vägrar att delta som planerat på grund av att evenemanget har kapats av OIC, Organisation of the Islamic Conference, det vill säga den världsomspännande organisationen för muslimska länder, lett av Iran. Iran är kanske bäst känt för att ha förintelsen av världens enda judiska land, Israel, i sin officiella statsförklaring.

De muslimska länderna vill göra det olagligt att kritisera islam i någon som helst form, och de använder konferensen som språngbräda för att peka ut Israel som skyldigt till rasism. Samtidigt är de muslimska länderna de enda i världen som inte bara tillåter utan officiellt uppmuntrar kritik, förnedring och förolämpning av andra religioner, främst judendom och kristendom. De muslimska länderna är de enda i världen där antisemitism frodas och är officiellt sanktionerad, och i arabvärlden är det påfallande ofta som en förnedrande syn på svarta – inklusive svarta muslimer – färgar samhället på ett sätt som är fullständigt otänkbart i övriga världen.

Tidigare denna månad höll en imam (präst) från Gazas regeringsparti Hamas en predikan i vilken han sade, bland annat: ”Judarna hatar Muhammed och Islam med hela sin själ, det är deras naturliga instinkt.”

Vad är det som gör just denna imam så märkvärdig? Det kommer inte precis som någon överraskning att Hamas är rasister. Inte heller är det någon världsnyhet att moskéerna i stora delar av den muslimska världen används för att sprida värsta sortens grova rasism riktad mot judar och kristna.

Det som gör just denna predikan lite extra pikant är att prästen, Ziad Abu al-Haj, häromåret deltog i en internationell konferens med titeln ”Imamer och Rabbiner för Fred”, vars delegater lovade att ”fördöma all negativ förmedling” av varandras religion. Ändå är det samma imam som nu går bärsärkagång mot judarna i en fullpackad moské. En vokabulär för de utländska öronen, men helt andra tongångar för den inhemska konsumtionen.

Mot judarna. Inte mot israelerna. Det handlar om rå anti-semitism, om naken rasism. Det har inget som helst att göra med politik eller gränser.

Här är videoklippet från Ziad Abu al-Hajs predikan i Hamas (Al-Aqsa) TV, April 3, 2009 (källmaterial Palestinian Media Watch, PMW www.pmw.org.il):


Här några utdrag från hans predikan:

"Tiden kommer, med Allahs vilja, då judarnas egendom förstörs och deras barn förintas, och ingen jude eller sionist finns kvar någonstans på denna jord."

Reflektion: om läsare som tillhör till exempel Svenska kyrkan eller Betlehemskyrkan eller Pingstkyrkan accepterar att deras präster uttrycker sig på samma sätt i kyrkan nästa söndag, då är allt frid och fröjd.

Men om ni kyrkbesökare och troende kristna/judar/sikher/hinduer/muslimer anser dylika uttalanden vara oförenliga med er religiösa tro och sociala samvete och därför tillräckligt skäl till omedelbar avstängning av sagde präst, då borde ni redan nu börja skriva. Skriv till Sveriges Biståndsminister och Utrikesminister och kräv, en gång för alla, ett omedelbart stopp för allt svenskt bistånd till regimen som stolt visar detta på nationell TV i Gazaremsan.

Lite mer citat från Ziad Abu al-Hajs predikan, så ni vet hur ni ska formulera era brev till Bistånds- samt Utrikesministern idag: ”Vem är det som leder världen i det elaka, allomfattande kriget mot Islam och muslimerna? Svaret är klart: det är judarna. Det är judarna som leder det allomfattande kriget mot muslimerna.”

Vi muslimer känner judarna bäst eftersom vi har lärt oss från den Helia Koranen. De profetiska traditionerna förklarade ingående för muslimerna hur judarna egentligen är … de krigar mot och hatar Muhammed och Islam med hela sin själ, det är deras naturliga instinkt.”

Israel lever i hjärtat av arabisk-muslimskt territorium, det är en cancer som ämnar ta över hela världen...”

”(Judarna) bråkade med Allahs profet Moses; de ville döda Allahs profet Jesus, and de ville mörda Allas profet Muhammed...”

Judarna vill förstöra varenda centimeter … (de anfaller) på marken, från luften och via havet – med idéer, med pengar och via kommunikationer, precis som sker nu medan vi pratar idag...”

Frågan är hur mycket mer vi i västvärlden – och i synnerhet Sverige som är världens största per capita bidragsgivare till de palestinska araberna – ska fortsätta att donera frikostigt från vår redan hårt ansträngda ekonomi i en tid av finansiell kris här hemma, med tilltagande arbetslöshet och ständigt minskande sociala förmåner.

Vi får inte precis valuta för pengarna – om inte vi anser att svenska statsfinanser ska användas till uppmuntran av den grövsta sortens rasism. Rasism som vi aldrig skulle tolerera här hemma, men väl finansierar via våra skattemedel i Mellanöstern.

Vet verkligen inte Biståndsminister Gunilla Carlsson och Utrikesminister Carl Bildt vad som händer i de samhällen vi donerar så stora summor pengar till? I så fall bör de avgå – de får inte betalt för okunnighet utan just för sina kunskaper.

Men om de vet och ändå förespråkar fortsatt oförminskat bistånd, ja då borde de avgå ännu fortare. Ska svenskt bistånd verkligen ges till rasistiska regimer med folkmord som statsreligion?

Sitter ni kvar på era poster, Carlsson och Bildt?

Svenska tidningsartiklar:
Corren, VK, BLT, BT, GP, Yst, SvD, DN, Aftonbladet,

Bloggar:
JihadIMalmö, FiM, SapereAude, IsraelISverige, MXp, Erixon,

Från denna blogg i samma ämne:
Ilyameyer1, IM2, IM3, IM4, IM5,

Etiketter: , , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 25 februari 2009

Sverige i finansiell kris och Västbanken i förtroendekris

Svenska biståndsmiljarder fortsätter ändå att pumpas in i Västbanken.

Palestiniernas icke-president Mahmoud Abbas från Fatahrörelsen är på besök i Sverige. Hans mandatperiod har gått ut men han sitter ändå kvar vid makten.Palestinsk president Mahmud Abbas välkomnas av Fatahsoldater. Nazisalut.

Abbas är inte här på artighetsvisit. Han är här för att ta med sig så mycket pengar som möjlighet i bagaget hem till Ramallah. Han styr i vissa delar av den staden, men inte så mycket mer. Inte på hela Västbanken, för det finns många palestinska araber som gärna skulle vilja döda honom. Och absolut inte i Gazaremsan, där Irans förlängda arm Hamas sedan länge styr med järnhand. Med, stöld, terror, tortyr och arkebusering som maktmedel och med Talibanliknande kvinnoförtryck som mål.

Ett av målen, rättare sagt. Det andra målet är förintelsen av Israel och av judarna. Till det ädla målet används barnen som levande vapen.http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

Sverige tycks ännu inte gett upp hoppet om att med svenskarnas surt förvärvade skattepengar styra utvecklingen i Mellanöstern.

Hittills under 61 år har dessa pengar endast borgat för fortsatt terror i de palestinsk-arabiska samhällen, åsidosättande av mänskliga rättigheter hos den egna befolkningen och hos grannbefolkningen i Israel, samt en oförmåga att se sig själv som annat än offer.

Miljarderna har inte använts till att bygga upp en livskraftig industriell infrastruktur eller avancerat jordbruk som i grannlandet Israel, eller fri- och demokratiska rättigheter på den politiska planen, eller ett konkurrenskraftigt bankväsende på den finansiella planen, eller utbildning i samförstånd och för god grannsämja på den akademisk-sociala planen.

Miljarderna har använts till att bevara status quo. Situationen från 1948 kvarstår än idag. På Västbanken och i Gazaremsan men ingen annanstans i världen tycks klockan ha stannat. Biståndsmiljarderna fortsätter att rulla in som om det hade skett en massiv jordbävning eller annan omvärldsförändring igår eller för ett par dagar sedan. Men det som skedde – det panarabiska kriget som satt sammanlagt 1,5 miljoner människor i rörelse – skedde redan för 61 år sedan när fem arabiska arméer plus de lokala palestinska araberna attackerade den judiska staten Israel. Som följd av detta arabiska krig flydde ungefär 650 000 araber från sina hem, samtidigt som ungefär 850 000 judar fick fly från sina hem i arabvärlden.

Dagens situation härstammar direkt från den händelse. Judarna har integrerats i Israel och i resten av världen, medan FNs arabiska och muslimska majoritet har bestämt att de palestinska araberna ska hållas kvar som eviga flyktingar, finansiellt understödda av hela omvärlden förutom arabländerna som orsakade flyktingströmmen från allra första början.

Det är mot denna bakgrund som ”president-utan-val” Mahmoud Abbas besök till svenska Riksbankens djupaste gömmor ska betraktas. Att föreviga palestiniernas fortsatta arbetsvägran kostar pengar. Svenska pengar. Arabvärldens fortsatta vägran att stödja de palestinska arabernas eviga flyktingskap kostar också svenska skattebetalare stora mängder svenska pengar.

Tidningar i arabvärlden tycks inse det som svenska politiker inte inser: pengar till Mahmoud Abbas och hans Fatahmilis är lika med pengar till Khaled Mashaal och hans Hamasmilis. Pengarna till Abbas är ett sätt att kringgå förbudet mot att ge finansiellt understöd till terroristorganisationen Hamas – som under det pågående ”vapenstilleståndet” har avfyrat 65 missiler mot israeliska civila. När svenska kronor vandrar ur landet i Mahmoud Abbas handbagage borde man ha klart för sig hur dessa pengar används.

Judar i södra Israel vet hur svenska pengar används. Sjukhusen i södra Israel som tar emot raketskadade civila vet hur svenska pengar används. Tidningar i arabvärlden vet hur svenska pengar används. Fatah och Hamas vet hur svenska pengar används.

Endast den svenska regeringen inte vet hur svenska pengar används.

Kanske är man allt för upptagen med att skära ner anslagen till de svenska skolorna och sjukhusen för att hinna analysera hur svenska pengar används utomlands.


GP, AB, SvD, Regeringen, Sydsvenskan, KT, Världen Idag, NWT, Norran, Dagen


Lyssna också på:
Arutz7 (ungefär halvvägs igenom, utländskt reportage om vart Sverige är på väg, med fokus på Malmö)

Läs också följande för att skaffa en bild av det Sverige från vilket pengar tas för att understödja Fatah/Hamas:
FiM, FiM2

Tidigare inlägg om svenskt bistånd:
IM, IM2

Etiketter: , , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

onsdag 4 februari 2009

När det osagda är viktigare än det sagda

En osedvanligt opolitisk politiker.

Och samtidigt en utrikesminister som är totalt pålitlig i sin opålitlighet.

Utrikesminister Carl Bildt har varit på besök i Gazaremsan. Hans besök var en del av det internationella stödet till ”den palestinska försoning, som alla här talat om nödvändigheten av, (och som) måste uppmuntras” (SvD 090204).

För att förstå vilken sorts palestinsk försoning vi ska vara med och finansiera, se följande filmklipp. Den handlar om en Gazabo som stödjer Fatah. Han fick båda ben amputerade efter att Hamas medvetet sköt sönder hans ben som straff för hans ”felaktiga” politiska sympatier. Några år tidigare räddades samma mans liv av israeliska soldater medan han stred mot dem under regelrätt krig.


http://www.liveleak.com/view?i=461_1233527873

Carl Bildt säger att han under sin korta vistelse i Gazaremsan inte träffade en enda människa ”som har applåderat Hamas. Men alla jag har träffat säger att ’vi palestinier måste ena oss’.” Och som vanligt, när palestinier har inbördes problem måste vi utomstående betala inte bara för deras inbördes krigsföring och deras krigsföring mot det judiska grannlandet, vi måste också betala för återuppbyggnaden efter deras upprepade krigsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna. Carl Bildt bekräftar att ”Det blir väl det internationella samfundet tvingas jag meddela. FN:s generalsekreterare har redan kommit med en appell om humanitär hjälp. Sedan går vi mot en återuppbyggnadskonferens som ska äga rum i Kairo”.

Tänk att vara en utrikesminister, besöka den Hamasstyrda Gazaremsan som har påbörjat krig mot grannlandet Israel – ett krig där de siktar enbart på israeliska dagis, skolor och sjukhus – och sedan kräva att omvärlden ska betala återuppbyggnaden för Hamasregimen, som påbörjade kriget. Carl Bildt ser inget konstigt i detta.

Ganska förståeligt, i och för sig, eftersom det är väldigt mycket som Carl Bildt inte ser. Han ser inte det civila lidandet i Israel, där barn i till exempel Sderot har fått leva åtta år i skräck för raketterror. 10 000 missiler sätter sina spår hos judiska småbarn. När Carl Bildt uttrycker sin chock över tillståndet för ”alla dessa barn” syftar han enbart på de arabiska barn han besökte i Gaza – något besök hos barn i Sderot var inte på schemat.

Hur vore det om Carl Bildt för en gångs skull försökte övertyga det internationella samfundet om att arbeta för en verklig fred mellan Israel och dess fientligt inställda grannar? Hur vore det om Carl Bildt för en gångs skull tillsammans med det internationella samfundet gjorde klart att man inte tänker subventionera krigsföring mot israeliska civila via generöst bistånd som frigör motsvarande medel från palestiniernas egen budget för fortsatt krigsföring?

60 år av total avsaknad av resultat borde ha lärt Carl Bildt att det är dags att pröva något nytt. 60 år av internationella kreditgarantier för obegränsad krigsföring mot civila judar har bara lett till elände för palestinier och judar.

Är Carl Bildt så synskadad att han inte ser att det är dags att använda pengarna på ett effektivare sätt än under de gångna 60 åren?

Och är han så stum att han helt saknar ord – eller kanske bara empati – för att säga något om åtta år av förödelse i södra Israel? Förödelse orsakad av den raketterror som indirekt finansierats av bland andra Sveriges frikostiga och otillräckligt kontrollerade bistånd?

Situationen i Gaza är ett direkt resultat av Hamasregimens systematiska terror mot både sin egen befolkning och mot civila i södra Israel. Hamas är den legitimt valda regimen i Gazaremsan, dess politik och handling reflekterar majoritetsbefolkningens vilja. Det är så demokratiska val fungerar. Det känns konstigt att behöva påminna en svensk utrikesminister om det demokratiska samhällets spelregler. Och konsekvenser.

Gazas regering har gjort sitt val. Regeringen valdes av Gazas befolkning för att genomföra krig mot Israel. Vad Carl Bildt har att säga om sitt besök i Gazaremsan i spåret av regimens krig mot Israel är enögd.

Vad han inte har att säga om krigets effekter i grannlandet Israel är desto mer avslöjande. För det är som om Carl Bildt anser att Hamas krig endast har drabbat araber.

Eller att judiska offer för Hamas krig inte räknas.

Varför har Carl Bildt så svårt att säga som det är?

SvD
DN
Sydsvenskan
GP
Aftonbladet
BT
BLT
Dagen
Dalarnas Tidningar
Folkbladet
Skånskan
Göteborgs fria
Arbetarbladet

Etiketter: ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer

lördag 31 januari 2009

Tystnad om ett människoöde

Gilad Schalit kidnappades från Israel av den islamistiska "gudstrogna" terroristorganisationen Hamas för 950 dagar sedan.

950 dagar utan att ha fått träffa eller kontakta sin familj.

950 dagar utan att ha fått träffa eller kontakta advokat.

950 dagar utan att ha fått träffa eller kontakta Röda korset.

950 dagar utan att ha fått se solljus – han är inspärrad i en underjordisk håla, meddelar Hamas stolt.

950 dagar utan att veta vilken dag som blir hans sista.

950 dagar utan att omvärlden ens vet om han lever.

Förra gången israeler kidnappades var 2006, då likaledes islamistiska "gudstrogna" terroristorganisationen Hizbollah, vars namn betyder just "Guds parti", kidnappade två soldater från Israel samt dödade flera andra.

Två långa års förhandlingar ledde till frigivning av ett antal morddömda palestinska terrorister, inklusive en som dödade en israelisk småbarnspappa framför hans fyraåriga dotters ögon och sedan krossade flickans huvud mot en sten.

I utbyte mot dessa mönstermedborgare lovade Hizbollah att skicka tillbaka de två kidnappade israelerna, som också under hela sin fångenskap inte fick lov att kontakta familj, advokat eller Röda korset.

Hizbollah ljög inte – de skickade verkligen tillbaka de två israelerna, Ehud Goldwasser och Eldad Regev.

I kistor.

"Guds folk" har visat vad de står för.

950 dagar utan att få se ens barn eller vet om han lever. Palestiniernas inhumana tryck på föräldrarna – de oskyldiga, de civila – är del av deras arsenal.

De modiga palestinska kämparnas främsta vapen är alltid de värnlösa.

Och Sverige fortsätter att göda och underhålla palestiniernas ledare med pengar från ett svårt krisdrabbat svenskt samhälle.

Etiketter: , , ,

Bookmark and Share
upplagd av Ilya Meyer